Bente

Heel af en toe kom ik iemand tegen die een geweldige uitstraling heeft, die gewoon straalt! Een poos geleden zat ik in Nijmegen op het terras van Casa Valencia, waar ze overigens heerlijke broodjes hebben, en Bente onze tafel bediende.

Ik durfde haar niet aan te spreken

Bente viel me direct op met haar pretogen, prachtige donkere haar en vriendelijke glimlach.

Tegen het einde van ons terrasbezoek had ik inmiddels al bedacht dat ik haar wel voor mijn lens zou willen hebben. Echter ik zag geen kans meer om haar hiervoor te vragen (eigenlijk durfde ik haar niet te vragen). Dus stuurde ik bij thuiskomst via Instagram een bericht naar het restaurant (hoe bedoel je creepy en omslachtig) met een uitgebreide omschrijving van onze serveerster, aan welke tafel wij gezeten hadden en of ze de serveerster in kwestie met mij in contact konden brengen.

Een paar dagen later stuurde Bente mij een bericht terug en kon ik haar eindelijk vragen of ze een keer voor mijn camera wilde staan. Het leek haar echt super leuk dus spraken we snel een datum af. Ik wilde mijn moment niet kwijt raken en er niet de hele vakantie op hoeven te wachten.

Studie Filosofie

Mijn intuitie had het bij het rechte eind. Haar uitstraling klopte helemaal bij wie ze is. Een lieve, intelligente, vrolijke en sprankelende jonge vrouw, student Filosofie in Nijmegen. Ik had, mijn dochter, Sterre gevraagd mij te assisteren bij de shoot.  Dat doet ze namelijk wel vaker en vind dat erg leuk. Nou ze heeft vol aandacht zitten luisteren naar wat Bente allemaal te vertellen had over het studentenleven, maar ook over de studie zelf. Ze had er nog nooit van gehoord, laat staan over nagedacht, maar na de uitleg van Bente zag ze het helemaal zitten. ‘Dit past echt bij mij,’ zei ze. Begrijp me niet verkeerd, ze gaat maandag beginnen aan 2 Mavo, dus voordat het zover is, heeft ze nog even te gaan. Maar zoals ik altijd zeg, niets is onmogelijk zolang je ervoor wil werken.

En nu aan het werk

Na het uitebreide kennismakingsgesprek zijn we lekker aan het werk gegaan. Ik had een aantal creatieve beelden in gedachten, die ik ook heb kunnen uitvoeren. En ik heb gelijk mijn analoge camera kunnen gebruiken. Naast de creatieve beelden heb ik ook ‘normale’ portretten van Bente gemaakt. Dat vind ik tenslotte altijd leuk om te doen. 

Dank je wel

Ik ben echt zo blij dat ik Bente gevraagd heb om voor mijn camera te komen staan. Niet alleen vanwege de zeer geslaagde foto’s, maar ik heb gewoon weer een ontzettend leuke vrouw mogen ontmoeten en van mogen leren.  

Dank je wel lieve Bente, tot een volgende keer.

Lieve groet,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation