Betty | 50+, fit en fantastisch

Ik stond niet te juichen bij het idee van fitnessfoto's, maar de resultaten zijn fantastisch, het is een mooie combi van fitnessfoto's en beautyportretten geworden.

De afgelopen 5 jaar is er veel gebeurd. Maar zoals iedereen weet, horen tegenslagen bij het leven. En daar moet je zo goed en zo kwaad als het kan mee omgaan. Het maakt je sterk, want je wilt er hoe dan ook goed uitkomen. 2020 was een raar, zwaar en bijzonder jaar. We hebben met z’n allen ons best gedaan om er goed goed doorheen te komen. We hadden dan ook geen keus! Toch heeft 2020 ook wat hoogtepunten opgeleverd voor Betty. Eén daarvan was een fotoshoot bij mij – zo zegt ze. “Je moet jezelf af en toe verwennen, ook in mindere tijd. Juist in mindere tijden.” 
 

Ik ken Betty als een; doorzetter, vechter, fashionista, schoenen- en tassenverzamelaar, allemansvriendin, vrijgezellig, theeleut, altijd in voor een ontbijtje buiten de deur, moeder, atleet, fitnessfanaat, maar bovenal vrouw. Ze is ook mijn vriendin sinds ongeveer 6 jaar, toen ze voor het eerst voor mijn camera stond voor een moeder en dochter fotoshoot. Onze dochters zaten bij elkaar in de klas, ze was gelukkig getrouwd en puberteit was een ver van mijn bed verhaal. Sinds die eerste keer dat ze voor mijn camera stond is er bijzonder veel gebeurd in haar leven. Inmiddels is ze een gelukkige vrijgezel, is ze verhuist en zit haar dochter (net als die van mij) midden in die zo gevreesde puberteit. 

Het heeft wat tijd gekost voor ze die gelukkige vrijgezel kon zijn en daar heeft ze keihard voor geknokt. Op haar meest verdrietigste moment koos ze ervoor om niet bij de pakken neer te zitten, maar haar verdriet en woede om te zetten in energie. Ze is tegenwoordig bijna dagelijks in de sportschool te vinden of loopt een rondje hard. Sporten is haar uitlaatklep geworden en heeft haar enorm veel positiviteit gebracht. Ondertussen heeft ze ook een flink aantal kilo’s in de sportschool achter gelaten. Eindelijk zit ze lekker in haar vel!

Een proces dat 2 jaar heeft geduurd en waarvan zij het resultaat kan voelen en zien. Dit moment, deze nieuwe Betty wilde ze belonen met een fotoshoot. Dat moest wel een ander soort fotoshoot worden dan degene die ze 6 jaar geleden had.

Op dit moment staat haar leven in het teken van persoonlijke groei, haar dochter en van sport. Ze heeft veel steun aan haar coaches en vooral aan Floriano. Elke week laat ze zich door hem goed doch professioneel onder handen nemen en meestal met veel plezier. Toch vraagt ze zich af en toe af in welke fase van haar leven ze belandt is. Dat ze zich op haar vrije dag – geheel vrijwillig – ook nog tegen betaling – laat afbeulen door een gozer van net 25 jaar. En dan bedenkt ze dat het niet voor niks is! Ze wil zich beter en fitter voelen en hij helpt haar daarbij. Als ze er doorheen zit, vervloekt ze hem, maar dan schreeuwt hij dat ze door moet pakken. Hoppa gas erop en de beuk erin. Dus vroeg ze Floriano of hij met haar op de foto wilde.

Eerlijk is eerlijk, ik stond niet te juichen bij dat idee. De fotoshoot moest om Betty gaan, de foto’s moesten haar verhaal vertellen en daar had ze geen ‘opvulling’ voor nodig. Tot het tot me door drong dat hij geen ‘opvulling’ is, maar juist onderdeel van haar verhaal is geweest de afgelopen jaren. Daarnaast vond ik het hele idee van sportfotografie best eng, want ik had nog niet eerder fitnessfoto’s gemaakt. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik nieuwe dingen uit de weg zou gaan. Dus verdiepte ik mezelf in het duidelijke beeld dat zij voor ogen had. En ik moet toegeven, nu de fotoshoot achter de rug is en ik de prints heb gezien, ik erg tevreden ben. Zo tevreden dat ik bij een volgend verzoek misschien wel gelijk ja zeg! 

Betty is enorm blij met haar portretten, iedereen mag ze zien! Ze heeft ze dan ook stuk voor stuk gedeeld op social media, misschien heb je ze wel voorbij zien komen. Het is een mooie combi van fitnessfoto’s en beautyportretten geworden. Natuurlijk wil ik mijn favorieten ook graag met je delen, dus klik gerust op de foto hiernaast om ze te bekijken.

Liefs Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation