Danique’s Wish

Dat ik door de Stichting Make A Wish zou worden gebeld had ik nooit verwacht, maar man wat voelde ik me ontroerd, vereerd en wat was ik enthousiast toen ze me vroegen of ik mee wilde werken aan de wensdag van Danique!

Ik hoefde geen seconde na te denken over de vraag ‘Wil je ons helpen de wensdag van Danique compleet te maken?’ Hoe gaaf is het dat je aan zo’n bijzondere en leuke dag mee mag werken. Janine van Make a Wish had me het één en ander verteld over Danique en direct zag ik  voor me hoe ik haar wilde portretteren (wel door de tranen heen, want je weet dat ik een hoog emotiegehalte heb). Volgens Janine sloot, dat wat ik doe, perfect aan bij wat ze voor Danique in gedachte had.

Nu kan ik wel verder gaan met mijn enthousiaste verhaal over hoe de shoot was (geloof me, ik weet niet van ophouden), maar ik denk dat Danique dat nog beter kan.

“Hoi allemaal! Mijn naam is Danique ik ben 15 jaar en had uitgezaaide botkanker. Als je een levensbedreigende ziekte hebt als kind krijg je meestal een Make A Wish dag.

Bij die Make A Wish dag kreeg ik een fotoshoot van Katja. Dat was zo leuk! ik kwam met de limousine naar haar studio, en ik dacht  waar ben ik nu beland, want m’n hele Make A Wish dag was een verrassing.

Dus daar stond Katja en we gingen arm in arm naar binnen en toen we binnen waren zag ik opeens een studio, en wist gelijk dat het een fotoshoot was. Eerst kregen we lekkere hapjes en wat drinken en toen begon de fotoshoot. Ik mocht met m’n ouders op de foto, met m’n zussen en met z’n allen!

De fotoshoot ging lekker vlot en er kwamen hele mooie foto’s uit. Ik denk haast wel dat het de leukste was van de hele Make A Wish dag!

Daarnaast kwam Katja nog bij mij op bezoek want ik mocht de mooiste foto uitkiezen en als een afdruk hebben.

Wat ik zo leuk vond bij Katja, was dat ik me gewoon mezelf voelde en niet als een ziek meisje. Ik wil daarom Katja heel erg bedanken voor alles. Het was een geslaagde dag!

Bedankt voor het lezen! Groetjes Danique”

En of het een geslaagde dag was, hier ligt echt mijn hart en ziel! En dan bedoel ik niet alleen het fotograferen, maar het feit dat ik van betekenis kan zijn en dat ik telkens weer bijzondere, lieve en mooie mensen mag ontmoeten.

Danique en haar familie hebben een erg moeilijk en zwaar jaar achter de rug. Dat jaar is gelukkig voorbij en ik hoop dat het ook zo blijft! Dat zware jaar, hebben zij samen, als gezin, af kunnen sluiten met een speciale dag georganiseerd door Make A Wish. Ik mocht daar een klein onderdeel van zijn en daar ben ik blij om. Als aandenken aan die dag, het einde van een lange zware reis en een nieuwe toekomst, hebben zij mooie foto’s. En die laat ik graag voor zichzelf spreken. 

Dank je wel dat je de tijd genomen hebt om dit blog te lezen. 

Lieve groet,

Katja Diroen

P.S. Wist je dat de Stichting Make A Wish dit allemaal alleen kan doen door vrijwilligers en donaties? Vind jij nu, net als ik, dat zij fantastisch dingen doen, dan kun je hun steunen door een kleine of grote bijdrage te leveren doneren.makeawishnederland.org. Of misschien wil je wel op een andere manier steun bieden, bekijk hun website om te zien wat jij voor Make A Wish Nederland kunt doen makeawishnederland.org.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation