De anderhalve meter studio

Een term waar we tot een aantal weken geleden nog nooit van gehoord hadden of in elk geval niks mee te maken hadden. Nu is hij niet meer uit ons vocabulaire weg te denken, de anderhalve meter maatschappij. De definitie ervan vind ik onpraktisch en vervelend, maar ik moet het er mee te doen, net als alle andere Nederlanders. 

Dus heb ik afgelopen maand wakker gelegen, gepiekerd, getekend, bedacht en getest hoe ik mijn studio in een anderhalve meter studio kan veranderen. Gelukkig is daar niet veel voor nodig, in elk geval niets meer dan een groot aanpassingsvermogen van mijn zijde en medewerking van jou als mijn klant.

Niets is onmogelijk, dat bleek toen ik samen met Britt en Vanessa de studio in ging om te testen wat er nog wel mogelijk was. Mijn studio is 36 m2 groot, dus ik mag met 3,6 personen in mijn studio zijn. Aangezien ik niemand in 6 stukjes wil opdelen, houd ik het maximum aantal op 3 personen. Voor nu betekend dat, dat ikzelf, mijn stagiaire en mijn klant welkom zijn. En wilt er iemand een duoshoot, dan blijft mijn stagiaire thuis of gaan we met z’n allen naar een grotere locatie. Geen probleem dus!

Dankzij de lenzen uit mijn cameratas hoef ik niet zo heel dicht bij mijn klant te komen, daardoor kan de anderhalve meter regel zonder moeite toegepast worden. Wat poseren betreft moet ik gewoon nog beter gaan voordoen hoe ik wil dat je gaat staan of zitten. Met wat schuiven, aangeven en gooien lukt het zelfs om verhogingen, krukjes en achtergronden op zijn plek te krijgen, zodat mijn klant haar voeten ergens op kan zetten of ik hoger kan staan. Wanneer de complete set veranderd moet worden, gaat de klant gewoon even wat drinken in de zithoek, zo lopen we elkaar niet in de weg en overtreden we ook niet de 1,5 meter regel.

Wat ik wel erg lastig blijf vinden, is dat ik niet dichtbij mag komen om make-up aan te brengen, haren te stijlen of iets te corrigeren van wat ik door de zoeker van mijn camera zie. Mijn klant ziet niet wat ik zie, het is dan lastig om uit te leggen wat ik veranderd wil hebben. Maar met wat instructies lukt het uiteindelijk toch allemaal en verloopt de fotoshoot prima. 

De testshoot met Vanessa leverde af en toe wel wat ludieke momenten op, want soms was ik al over mijn denkbeeldige lijn of had ik mijn arm al uitgestoken om iets te fixen en werd ik of door Vanessa of Britt terug geroepen. Het was overigens ook een mooi moment om Britt aan het werk te zetten en wat foto’s te schieten. Tot nu toe had ze immers meer thuis gewerkt dan bij mij in de studio gestaan. Aan het einde van de fotoshoot had ik het zweet op plekken, waarvan ik niet wist dat ik daar kon zweten. 

Maar goed, de uiteindelijke conclusie is, tot alles weer ‘normaal’ is kan ik de studio met een dosis aanpassingsvermogen gewoon openen. Iedereen is weer van harte welkom, we kunnen lekker gaan knallen en mooie portretten maken. Ik kan dan ook niet wachten om je welkom te mogen heten. Dus tot snel.

Lieve groet,

Katja

(p.s. wil je meer foto’s van Vanessa bekijken, dan moet je even op de foto klikken)

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation