Elk lichaam heeft een verhaal te vertellen, ook dat van jou!

Wanneer ik het over het perfecte portret heb, heb ik het niet over portretten met perfecte gezichten of lichamen.

We kijken vaak naar magazines met gladgestreken modellen of plaatjes op social media met evenzo gladde en nietszeggende gezichten. We vergelijken onszelf constant met deze foto’s en vinden vervolgens dat we onszelf niet mogen laten zien zoals we zijn. Wees eens eerlijk, hoe vaak kijk je in een magazine en vergaap jij je aan dat puntgave gezicht? Of staar jij je blind op perfecte plaatjes op het internet, omdat zij wel hét perfecte figuur lijken te hebben? Misschien kijk je wel achterom naar een passant en vraag je je af waarom bij jou die kledingstijl totaal niet staat. Ben jij ook zo jaloers op die vrouwen die na de zwangerschap terug lijken te veren naar hun oude lichaam alsof er nooit iets is gebeurd en jij al 5 jaar bezig bent? Stond jij vanochtend ook te stoeien met concealer om littekens, sproetjes en vlekken weg te werken?

Wat als ik je zeg dat ik vind dat jij mag zijn wie je bent en dat ik jeuk krijg van de vragen als; Mijn rimpels werk je wel weg toch? Kun je wat doen aan mijn onderkin? Wil je geloven dat er vrouwen in mijn studio komen die zich verontschuldigen voor hun buik! Dan moet ik erg mijn best doen om er niet iets van te zeggen. Maar al gauw herinner ik mijzelf eraan dat ik geen haar beter ben, slik mijn opmerking in en probeer het te onthouden voor als ik zelf weer eens een negatieve gedachten heb over mijn uiterlijk. 

Zoals ik al zei, ik vind dat je jezelf mag zijn, dus werk ik rimpels niet weg, net als striae of littekens, moedervlekken en sproetjes. Dit zijn unieke en persoonlijke kenmerken van een persoon. Het is de maatschappij die vind dat ze niet gezien mogen worden, maar ze zijn zo belangrijk, ze zijn onderdeel van wie jij bent. 

Rimpels tonen aan dat je geleefd hebt. Laten zien dat jij gelachen en gehuild hebt, dat je gezorgd hebt en blij bent geweest. Ze horen bij de geschiedenis van jouw lichaam. Striae, nee ik vind ze ook niet mooi, maar ze laten me zien hoe veerkrachtig een lichaam is. Ze herinneren mij eraan dat ik een veilige haven bent geweest toen ik zwanger was. Dat geldt net zo voor littekens, sommige hebben een leuke anekdote en anderen daar wil je liever niet over praten. Sproetjes en moedervlekken geven je uiterlijk karakter en laten zien dat jij uniek bent.

Wees jezelf en vraag me niet om jouw zogenaamde imperfecties weg te werken, ik houd van ze en vind het fantastisch om te laten zien dat jouw lichaam een verhaal te vertellen heeft.

Wil jij een portret dat je zelfvertrouwen, kracht en energie geeft? Als portretfotograaf ga ik samen met jou kijken hoe ik jouw verhaal kan laten zien in een prachtig portret, door te luisteren en te kijken naar wat jij me te vertellen hebt. Door jouw verhaal te vertalen in een prachtig portret geef je je zelfvertouwern een boost!

Meer weten?

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation