Gastblog Monique

Voortaan wil ik inspirerende (ondernemende) vrouwen, een gastblog laten schrijven. Monique, founder van Studio by Mo, mag hierin het spits afbijten.

Monique in den Bosch (60) is kledingadviseur. Met haar bedrijf Studio By Mo helpt zij vrouwen zichzelf te herontdekken met behulp van de kracht van kleding. 

Wie ben je en wat doe je?

Monique: Ik ben Monique in den Bosch, net 60 geworden. Sinds 10 jaar heb ik mijn eigen kledinadviesbedrijf, waar ik mijn klanten laat zien waar ze echt mooier van worden. Wat voor de één wel werkt, werkt niet percé ook voor de ander. Dus kijk ik naar wat wel en wat niet voor je werkt. Dat doe ik het allerliefst!

Wat is jouw missie?

Monique: Mijn missie is klanten de kracht van kleding laten (her)ontdekken en dan het liefst met een kleding uit hun eigen garderobe.

Mijn lijfspreuk is Buy Less, Choose Well!

Wat was jouw motivatie om je bedrijf te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Monique: Mijn motivatie was en is nog steeds, dat kleding een vervuilende industrie is. Mijn motto is, koop bewuster! Nu leer ik mijn klanten om kleding te combineren met hun eigen kleding. Dit scheelt veel geld, tijd én je bent duurzaam bezig. De masterclass duurzaam ondernemen, waar ik samen met mijn dochter Nina naartoe ben geweest, heeft mij daarin enorm geinspireerd. 

Wat is je meest recente succesmoment?

Monique: Dat is het laatste Dress to Express event, met het thema ‘ontdek de pauw in jezelf’. De groep was zo enthousiast dat ze zelfs een reünie willen. 


Wat voegde de fotoshoot toe aan jouw bedrijf en wat wilde je bereiken?

Monique: Een fotoshoot is een manier om met foto’s vast te leggen wat je niet in woorden kunt vangen. Ik wilde graag laten zijn dat ik op een empathische manier werk. Klanten moeten zich veilig bij mij voelen. 

Wie is jouw inspiratie?

Monique: Dat zijn mijn kinderen, ze zijn beide erg creatief. De serie The Crown, Dries van Noten (inspirator van prints en kleur) en Yves Saint Laurent.

Wat kan jij voor anderen betekenen?
Monique: Wat ik voor andere kan betekenen is dat mensen zichzelf zien. Ik wil je laten zien waar jij mooier van wordt.

Wat is de beste tip die jij kunt geven?

Monique: Mijn tip, blijf naar je buikgevoel luisteren!

Hey jij …. Katja helpt je, als inspirerende vrouwelijke ondernemer, een beeldbank met goede foto’s te maken waarmee jouw bedrijf en jouw missie goed weergegeven wordt en je kan inzetten voor je social media, promoties en website.

Ben jij klaar om jezelf en je bedrijf te laten? Lees hier wat Katja voor je kan doen.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation