Gezonde spanning

Voor elke fotoshoot heb ik last van gezonde spanning!

Ik heb er zin in en ben niet normaal enthousiast. terwijl jij de oprit oploopt probeer ik me voor de 5e x tot de orde te roepen. Chill Katja, ze is al nerveus genoeg zonder jouw stress erbij.

Perfectionisme

Mijn zenuwen komen voort uit mijn streven naar perfectionisme en om alles voor jou tot in de puntjes te organiseren. Van de koffie tot het eindresultaat, alles moet perfect zijn.

Volgens mij heeft nog niemand mijn zenuwen opgemerkt, wel mijn onzekerheid! Daar ben ik heel eerlijk in, ja ik ben soms onzeker. Dit komt natuurlijk eveneens voort uit dat streven naar perfectionisme. En ik weet echt wel dat perfectionisme niet bestaat. Gelukkig blijft het inmiddels bij de drang naar, het is geen streven meer.

Ik wil dit gevoel natuurlijk niet aan jou overdragen, dus gebruik ik het koffiemoment voor de fotoshoot samen met jou, om de zenuwen en onzekerheid aan de kant te zetten. Ik wil ook niet dat jij denkt dat je perfect moet zijn. Neem dit niet verkeerd op, maar juist die imperfecties vind ik interessant. Het maakt jou nog unieker.

Less is more

Na 13 jaar ervaring weet ik dat ik van puur hou, less is more. Het gaat niet om wat je aan hebt, wel om hoe jij je in je kleren voelt. En make up is er niet om je mooier te maken, maar voor wat extra oeh la la.

Kunst

Wat al mijn ervaring me ook heeft geleerd is dat ik het heerlijk vind om van de vrouw voor mijn lens een mooi kunstwerk te maken. Niet letterlijk natuurlijk, maar haar portret. Ik hou ervan om creatief te zijn met haar verhaal en wensen. Ik wil haar verhaal kleur en vorm geven. Het moet uiteindelijk een kunstwerk zijn dat zij met trots aan de muur gaat hangen. Met dat portret verstevig ik, elke keer dat zij er langs loopt, haar identiteit.

Gecontroleerde chaos

De zenuwen waar ik het in het begin over had, gaan tijdens het fotograferen over in een soort van gecontroleerde chaos. Gecontroleerd, omdat ik weet wat ik doe, chaos omdat ik mijn nek breek over de rotzooi die ik niet gelijk opruim, zoals krukjes en reflectieschermen. Aan dat gedrag word overigens gewerkt!!

Ik vergeet ook geregeld waar ik mijn camera neergelegd heb. Niet handig, maar wel gezellig en vaak ook grappig. Het houdt de boel lekker luchtig en ontspannen, bovendien krijg je 1000% energie van mij. Niet in drukte en chaos, wel in tijd en aandacht. En als je dan weg bent, ga ik aan de oplader, want dan is mijn batterij leeg!!

Voldaan op de bank, nagenietend en trots scrol ik dan nog even door de beelden op mijn camera. Een heerlijk euforisch gevoel.

Bedankt dat je weer even mijn website hebt bezocht. Wist je trouwens dat je mij ook kunt volgen op Instagram en LinkedIn.

Liefs,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation