HELP ILANA!!

In mijn vorige blog 'mijn lichaam in klei', vertelde ik je over mijn ontmoeting met kunstenares Ilana. Ik vertelde je echter nog niets over wat een bijzonder mens ze is en dat ze jouw hulp heel hard nodig heeft. Ilana deelt in mijn blog haar verhaal. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij Ilana kunt helpen.

Help Ilana is een oproep van mij aan jou.

Ilana “Mam, ik moet je wat vertellen, ik denk dat ik in het ziekenhuis lig, want de muren zijn wit en er lopen zusters rond’. Dit is inmiddels alweer zeven jaar geleden. Ik zei dit niet één x. Maar bleef dit herhalen en elke keer als mijn moeder wou vragen wat er dan aan de hand was, onderbrak ik haar: ‘Mam, ik moet je eerst wat vertellen, ik denk dat ik in het ziekenhuis lig ..’

De eerste 2 jaar

Het eerste jaar dacht ik nog dat het tijdelijk was. Dat de geheugenproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en momenten dat ik opeens helemaal in paniek raakte om de kleinste dingen, een kopje wat viel, een afspraak die op het laatste moment afgezegd werd of in een bus zitten. 

Toen ze me een jaar later in het revalidatiecentrum vroegen wat ik wou halen uit de behandeling en ik vol vertrouwen antwoorde: ‘ik ben hier om helemaal beter te worden’. Was de klap misschien groter dan die van het ongeluk zelf. Ze waren mij vergeten te vertellen dat dat nooit meer ging gebeuren.

Toen ik te horen kreeg dat ik mijn school niet af kon maken en nooit meer zou kunnen werken, stroomde het laatste beetje hoop uit mijn tenen en vroeg ik me af waarom ik nog leefde.

De eerste twee jaren waren het zwaarst. Tot ik naar dagbesteding in een atelier ging. Langzaamaan begon ik weer een beetje plezier in mijn leven te krijgen. Kleine dingen, maar het was beter dan het zwarte gat waar ik daarvoor in had gezeten.

Kunst is mijn ding

Weer twee jaar verder, vier jaar na mijn ongeluk, ontdekten we op dagbesteding dat ik aanleg had voor het kunst maken. Mijn kunst groeide, mijn hoofdpijn stond stil tijdens het kunst maken en ik kreeg er steeds meer plezier in.

En ik denk dat ik vanaf dat moment pas echt kon gaan knokken. Er was eindelijk weer iets waarvan ik het gevoel kreeg dat ik iets toevoegde aan deze wereld en niet alleen maar nam.”

Wat kun jij doen voor Ilana?

Nu kan ze nog harder knokken, vechten in plaats van accepteren. Er is namelijk een behandeling in Amerika die haar kan helpen. Er is 75% kans op verbetering na deze behandeling en dat verdient ze. Haar zorgverzekeraar vergoed de behandeling niet en ze heeft hier zelf de middelen niet voor. Help Ilana naar Amerika, naar een gezond bestaan! Daarom is ze een Crowdfund-actie gestart om het bedrag van €22.700,- bij elkaar te krijgen. Dat is het bedrag dat ze nodig heeft zich in Amerika te kunnen laten behandelen. Je kunt Ilana helpen door haar verhaal te delen en/of te doneren via deze link.

Ik hoor je denken, ‘waarom verkoopt ze haar kunst dan niet?’ Geloof me, daar zou ze best wel eens haar behandeling mee kunnen bekostigen. Echter wij hebben in Nederland een fantastisch zorgstelsel, dat af en toe doorslaat in zijn eigen regeltjes. Want zelfs wanneer iemand er alles aan wil doen om beter te worden, zodat ze weinig of geen gebruik meer hoeven te maken van de vele instanties en mogelijkheden in Nederland, wordt dat ze eigenlijk onmogelijk gemaakt. 

Ilana is een prachtig mens, ze is slim, mooi, een vechter, een doorzetter, een talentvolle kunstenares en staat altijd voor iedereen klaar. Het maken van kunst heeft haar door hele lastige tijden geholpen, nu wil ze met haar kunst, andere vrouwen helpen en inspireren. Vrouwen laten zien hoe mooi ze zijn. Ze wil graag beter worden, ze wil graag onafhankelijk worden en echt voor haar bedrijf gaan. Help jij Ilana hierbij? DONEER HIER

Lieve groetjes 

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation