Hoe omschrijf jij jouw persoonlijkheid

Hoe zou je jouw persoonlijkheid omschrijven? 

Waarom ik dat wil weten? Als fotograaf komen er veel vrouwen in mijn studio met allemaal een eigen persoonlijkheid. Ik vind het belangrijk dat mijn model zich op haar gemak voelt in mijn studio en voor mijn camera, daarom vind ik het handig om te weten hoe ik met al deze verschillende persoonlijkheden om moet gaan. Iedereen heeft tenslotte andere behoeftes in omgang.

Als ik mijzelf moet omschrijven dan ben ik een typische verzorger. De ander staat vaak op de eerste plaats.

Ben ik redelijk introvert. Ik heb er dan ook een gruwelijke hekel aan als ik een winkel binnen kom en er direct een handjevol medewerkers om me heen staan om te vragen of ze iets voor me kunnen doen. Lief bedoeld, maar dan schiet ik in de vluchtmodus!

Mijn hersens staan nooit uit met als gevolg dat ik alles overdenk en tegen elkaar afweeg. Je moest eens weten hoe vaak ik deze zin al over geschreven heb.

Ik kan ook enorm impulsief zijn,  als ik ergens enthousiast over ben, wil ik het gelijk doen, hebben of kenbaar maken. Mijn gevoel is echter leidend, als ik vlinders voel dan ga ik ervoor, heb ik een dikke knoop in mijn maag dan is het ook een dikke NEE.

En hoewel ik niet van onverwachte dingen houdt, vind ik het wel prettig om mijn opties open te houden en niet vast te zitten aan een plan. Dus, een plan mag wel, maar er moeten wel alternatieven mogelijk zijn. 

Een introvert persoon wil graag met meer voorzichtigheid benaderd worden. En aangezien ik tijdens het fotograferen best wel eens in jouw veilige ruimte kan komen, om een kraag goed te doen of een haar uit je gezicht te halen, is het goed om te weten dat ik dat eerst even aan moet kondigen.

De extravert gaat er staan en zegt “zeg maar wat ik moet doen, jij bent de expert”! Bij de tandarts wil ik ook altijd weten wat hij gaat doen en waarom. Ik vind het dan super fijn dat hij dat weet en daar bij mijn bezoek gelijk op in weet te spelen. 

Een zorgzaam type heeft er veel moeite mee dat het in de studio alleen om haar gaat en zal zich dan ook minder makkelijk open stellen, ze is dat niet gewend. Dus dat vraagt ook weer een andere benadering, meer geduld, meer geruststelling. En hoewel ze op de eerste plaats staat in de studio, zal ik het er minder bovenop leggen, maar een beetje doseren.

Het egocentrische type vind het heerlijk om zo in het spotlicht te staan en dan kan ik het er niet dik genoeg bovenop leggen.

Je leest het en wist het waarschijnlijk ook al wel, iedereen is anders! Maar hoe zou je jouw persoonlijkheid omschrijven? Laat hieronder je reactie achter.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation