Merle

Onvergetelijke ontmoetingen en bijzondere verhalen. De gesprekken met Merle zet me nog geregeld aan het denken.

Tell me your story, so that I might better understand mine.

Eén van de zinnen die Lucy Woesthoff schreef in haar gedicht Woman. 

Zo vaak vraag ik vrouwen om hun verhaal met mij te delen, zodat ik beter begrijp wie ze zijn. Waarom ze elke morgen weer uit bed komen. Wat hun principes zijn. Hun ervaringen. Waar ze van houden en om lachen. Waar ze boos om kunnen worden en van huilen. Eigenlijk durven alle vrouwen zich open te stellen, en vertellen ze hun verhaal. Ik hoop dat het is omdat ze mij vertrouwen of omdat het veilig voelt. En misschien delen ze hun verhaal omdat ze hun hart willen luchten. Hoe dan ook ik hoor graag wat ze te vertellen hebben en stel mijn hart open.

Verbinding.

Mij geeft het een gevoel van verbintenis en herkenning. Ik vind de vrouwen die ik ontmoet, zo ongelofelijk interessant, dapper en sterk en ik schroom ook niet om ze dat te vertellen. Elk verhaal heeft iets waarin ik mezelf herken en waar ik mijn eigen lessen uit haal. Aan het einde van de dag begrijp ik niet alleen haar beter, maar ook mijzelf. Het geeft me zoveel energie, ik geniet er enorm van!

Mijn kracht.

Ik geloof dat dit mijn kracht is en dat het mij helpt om elke vrouw die voor mijn camera staat keer op keer in het moment te vangen.

Zo ging dat een tijdje geleden ook bij Merle. Zij vertelde bijvoorbeeld over hoe zij met het welzijn van de planeet, anderen en haarzelf bezig is. Stap voor stap is ze op weg haar doelen te bereiken. Dat zette mij aan het denken én direct aan het werk. Ik wil altijd zo-veel en het liefst gelijk resultaat, maar dat kan gewoon niet altijd. Nee dat is geen nieuws, dat wist ik wel, maar soms heb je een klankbord nodig én iemand die je verteld hoe zij het hebben aangepakt. 

Nadat duidelijk was dat er een klik tussen ons beide is, mocht ik Merle ook fotograferen ter gelegenheid van haar 30e verjaardag. Elke maand is een stapje dichter bij de volgende leeftijd en dit jaar wilde ze haar verjaardag op een speciale manier vieren. Niemand van ons weet wat de toekomst brengt en wat is, hoeft niet vergeten te worden. Merle wilde zichzelf in het hier en nu vastleggen. In de toekomst wil ze graag terugkijken op de vrouw die ze op dit moment is, een sportieve, stralende, reislustige, kleurrijke, bewuste en levenslustige jonge vrouw. Dat is ook hoe ik haar zie en dus zoals ik haar heb gefotografeerd.

Lekker naar buiten

Merle wilde graag ook haar sportieve kant gefotografeerd hebben. Ze loopt veel hard, doet mee aan wedstrijden en marathons dus trok ze haar sportieve outfit aan en gingen we naar het Sonsbeekpark. De zon mocht dan wel schijnen, het waaide ook best hard. Maar daar had Merle lak aan, ze had het niet koud. Toen ik later haar foto’s aan het bewerken was, kreeg ik het opnieuw koud, ze had serieus overal kippenvel. Ik vond het weer een leuke uitdaging om sportieve foto’s te maken, dat is toch net iets anders van hoe ik mijn klanten normaal mag fotograferen. Merle is enorm blij met de resultaten en ik ook.

Mijn advies voor jou.

De ontmoeting met Merle was er één om niet te vergeten. Ik denk geregeld aan haar als ik een stap zet naar mijn grotere doel en ik even de weg kwijt ben. ‘Rustig aan Katja, kleine stapjes kunnen van grote betekenis zijn.’ Dat is ook wat ik jou mee wil geven. Hou het grote geheel in beeld, zet kleine stapjes en als het even niet lukt, verander dan niet je doel maar je pad.

Lieve groet,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation