Nieuwsbrief editie

Hi Hoe gaat het met je? Hopelijk gaat het goed?

Eindelijk even op de bank, met op de achtergrond Peppa Pig, want mijn kleine neefje is vandaag hier, tijd voor een pauze van de autootjes en verstoppertje spelen. Aangezien mijn jongste al 17 is, zijn die spelletjes best lang geleden, ik heb het er gewoon warm van. 

Sporten

Je zou denken dat 3x in de week sporten me toch wat fitter houdt. Als het om het bijhouden van een 2 jarige gaat, valt de fitheid best tegen. Ondanks dat voel ik me eigenlijk gewoon fit en gezond, maar het allerbeste resultaat is dat mijn depressie naar de achtergrond verdwenen is.

Ik heb zelfs een aantal keer al overwogen om te stoppen met de medicatie, maar dat vind ik best spannend, dus daar wacht ik nog even mee. En misschien is het juist de combinatie van alles waar ik mee bezig ben dat ervoor zorgt dat het zo is als het nu is.

Het sporten geeft me ook een gevoel van controle! Klinkt misschien gek, maar doordat ik mijn negatieve gedachten (ik ben moe, ik heb geen zin, ik wil niet, ik voel me niet lekker, ik heb hoofdpijn etc) weet te negeren, neem ik de controle over wat ik wil. Ook dat voelt goed! Dus voorlopig sport ik gewoon door samen met mijn sportbuddy en hubby.

Intervisie

Het afgelopen half jaar heb ik meegedaan aan een intervisie, georganiseerd door de Start Club Arnhem. Heel eerlijk, ik wist niet eens wat het was. Ik ben al zo lang zelfstandig ondernemer dat het hele begrip intervisie aan me voorbij is gegaan, toch maar even gegoogled! Wat ik las leek me interessant, dus heb ik me gewoon aangemeld. En ik moet zeggen, dat is me niet tegen gevallen. Ik heb veel geleerd tijdens dat half jaar, over mijzelf en ook over hoe je bepaalde situaties kunt aanpakken. 

Wat ik eveneens ontdekte, is dat we allemaal wel ergens onzeker over zijn. Soms zijn de dingen makkelijker gezegd dan gedaan en blijkt dat als je het toch doet het helemaal zo eng niet is. Wat ik erg prettig vond om te ervaren is dat de inbreng die je hebt nooit fout is en dat ik gewoon kon spreken zonder gene. Wat me niet zo makkelijk af ging, was het stellen van open vragen, hoe, wat, waar, wanneer, waarom. Ik ga er in de toekomst zeker op letten dat ik dat vaker doe! 

De eerste sessie begonnen we met lego. Wie ben je en waar ga je heen? Uiteraard koos ik voor een meisje en de kleur roze, ik ben een meisje meisje en werk er keihard aan om andere vrouwen in hun kracht te zetten en te verbinden met wie ze zijn.

Tijdens de behandeling van mijn case is gebleken dat ik vooral een ja-knikker ben (dat wist ik natuurlijk allang) maar het van anderen horen was toch wel confronterend. Dat heeft me doen inzien, mede dankzij de tips die ik van mijn mededeelnemers kreeg, best grenzen mag stellen. Ook daar ben ik sindsdien meer mee bezig en dat blijft een uitdaging. Toch help ik mijzelf ermee als ik het wel probeer, bovendien is het ook duidelijker voor de andere partij.

Schrijfcafé voor ondernemers

Onlangs had ik me ook aangemeld om deel te nemen aan het schrijfcafé voor ondernemers bij Petra Steffen van Tekst en Taal. Een hele leuke en leerzame ervaring. Spelen met taal en zo naar een stuk toewerken dat je kunt gebruiken voor je website, social media, sollicitatiebrief, noem maar op.

Ik wilde graag werken aan het maken van een korte tekst. Ik heb er nogal een handje van om om de dingen heen te draaien en zaken niet bij het beestje te noemen. Net als dat ik het Ja-knikken af wil leren, wil ik ook graag to the point kunnen zijn, maar dan wel op mijn manier.  

We zijn ook aan de slag gegaan met het maken van een Hiku, dat is een Japanse dichtkunst. Daar was ik heel blij mee, want dat vind ik echt super leuk om te doen. En het paste precies in mijn straatje om korte teksten te maken.

De eerste Haiku die ik maakte ben ik vervolgens verder uit gaan werken om tot een gedicht te komen dat ik ga gebruiken op mijn drukwerk-materiaal. Er zijn woorden afgevallen en toegevoegd en het is geen Haiku gebleven maar een kort gedicht geworden. Misschien heb je hem laatst op mijn Instagram voorbij zien komen, maar dit is het eindresultaat.

Ik kijk, ik zie jou

echt

wees jezelf

je bent prachtig

vastgelegd op beeld

liefde door de lens.

Boekentip

De afgelopen periode heb ik weer prachtige boeken gelezen. Voor de boekenclub lazen we het boek ‘Luister van Sasha Bronwasser.’ Daarnaast heb ik ook het boek ‘Het meisje met de halve ster van Judith Visser’ gelezen.

Luister

Ik vind het een verassend boek, dat lekker leest. Het is erg beeldend geschreven met veel metaforen en verschillende verhaallijnen die zich in Parijs afspelen. Het maakte me bewust van feiten die ik nooit meegekregen heb, hoe nieuws ons vandaag de dag vindt en het gaf me een andere blik op het anders zo romantisch geportretteerde Parijs.

Het meisje met de halve ster

Als ik je vertel dat ik mijn kussen nat gehuild heb, weet je misschien genoeg. Het boek leest ook heerlijk weg, ik wilde het niet weg leggen en alleen maar weten hoe het verder af zou lopen. Het verhaal gaat over een bijzondere band tussen mens en dier en de drang om te overleven.

Bedankt dat je weer mijn website hebt bezocht. Wist je trouwens dat je mij ook kunt volgen op Instagram en LinkedIn.

Liefs,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation