Rosalie | Bij dit moment wil ik graag stil staan

Begin 2020 zette Corona de wereld op zijn kop, dat zorgde voor ruimte om terug te blikken op het bewogen leven van Rosalie. Dat zorgde ervoor dat ze bij dit moment stil wilde staan.

‘In 2021 word ik 70 en ik krijg steeds meer het gevoel dat ik op de drempel van mijn laatste levensfase sta. Inmiddels heb ik veel vaker het gevoel dat ik mag genieten van de terugblik op een mooi en bewogen leven, met ondertussen ook het vooruitzicht op een toekomst, waarin de dingen anders maar vooral langzamer zullen verlopen. Begin 2020 zette corona de wereld op zijn kop. Dat zorgde voor veel ruimte en tijd. Daardoor kwam ik op het idee om bij dit moment stil te staan.’

Ik nodigde Rosalie uit voor een kennismakingsgesprek in mijn studio, want ik wilde graag meer van haar weten. In tegenstelling tot wat ik verwachtte, kwam er een leuke, hippe, sportieve en moderne vrouw binnenstappen. Iemand van deze tijd, maar met onwijs veel kennis en ervaringen. Een vrouw de, wat mij betreft, niet aan het begin van haar laatste levensfase staat, maar er juist nog middenin.

Haar verhalen waren bijzonder interessant en inspirerend om naar te luisteren. Ze vertelde me niet alleen over haar bewogen carriere als jurist, maar ook over zoveel andere terreinen: haar voorliefde voor kunst en de vele mooie vriendschappen die ze in haar leven heeft mogen opbouwen, alsmede haar relatie met een lieve man met wie ze hobby’s, interesses en lief en leed mag delen. Een groot geschenk!

Ondanks de grote verschillen tussen haar en mij voelde Rosalie zich op haar gemak in mijn studiio. Dat is fijn om te weten en te horen, want voor porteretten met inhoud en diepte is een klik en vertrouwen tussen mijn klanten en mij erg belangrijk. Zonder deze klik en het vertrouwen is het lastig voor mijn klant om zich volledig over te geven tijdens de fotoshoot. Daarnaast geeft het mij de inspiratie om vrouwelijke, authentieke en krachtige beelden te maken.

Rosalie heeft veel lieve en dierbare mensen om zich heen. Toch gaf ze duidelijk aan dat ze vooral aan zichzelf toebehoort en er daarom nu voor kiest om alleen geportretteerd te worden. Misschien dat we elkaar in de toekomst nog eens treffen en dat ze er dan voor kiest om samen met haar lieve partner geportretteerd te worden.

Een belangrijke levensles die Rosalie met mij wilde delen was dat leeftijd niet belangrijk is, maar wel wat je met die jaren gedaan hebt. Met deze wijze woorden en gedachte hoopt Rosalie gezond en gelukkig oud te worden.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation