Introductie

Ondanks dat je haar zo nu en dan op mijn social media tegenkomt, heb je nog geen idee wie zij is!

Wie is dat toch?

We zijn alweer halverwege de voorjaars-stage, en er zijn maar weinig mensen die weten wie de jonge dame is die momenteel regelmatig in mijn social media posts verschijnt. Dus vroeg ik haar om zich voor te stellen.

Even voorstellen

“Zoals Katja al vertelde ben ik alweer halverwege mijn stage bij Katja, een goed moment om even te vertellen wie ik ben. 

Mijn naam is Ivana Vermeulen, ik ben 18 jaar oud en doe de opleiding ‘Medewerker Fotografie,’ op het Technova College in Ede. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik fotografie altijd al leuk gevonden heb. Na een aantal jaar een camera in mijn handen te hebben, wilde ik hier toch wel op een professionele manier wat mee gaan doen. 

Tijdens zo’n opleiding moet je een aantal stages doen, voor mijn eerste stage kon ik terecht bij Katja Diroen Fotografie. Ik koos er voor om stage te lopen bij Katja, omdat ik mensen fotograferen wel leuk vind, maar ook nog erg lastig. Ook vind ik haar concept van jezelf accepteren en leren jezelf mooi vinden met behulp van haar foto’s erg mooi en wil ik hier graag aan bijdragen. 

Dieren

Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik de opleiding Dierverzorging gedaan. Die opleiding was niet wat ik ervan verwachtte dus besloot ik een overstap te maken. Met dieren werken vind ik nog steeds erg leuk. Uiteindelijk wil ik dan ook graag dieren en fotografie met elkaar combineren en er mijn baan van maken. Op dit moment fotografeer ik al (huis)dieren, meestal gebeurd dit op aanvraag via sociale media. Ik zie heel wat van Nederland, want ik reis voor deze fotografie het hele land door.

Ik vind het zo mooi om dieren te fotograferen omdat zij altijd eerlijk en zichzelf zijn! Natuurlijk kun je een dier neer zetten waar jij dat wilt, maar het karakter van een dier blijft altijd goed te zien. Ik vind het leuk om deze karakters vast te leggen en de baasjes een blijvende herinnering te geven aan hun dier. 

Begin tot eind

Vanuit mijn liefde voor het vast leggen van die pure momenten ben ik begonnen met wat ik noem ‘begin tot eind dieren fotografie’. Het idee hiervan is dat jonge dieren zo snel groeien en veranderen dat je ze op jonge leeftijd wilt laten vastleggen, zodat je altijd mooie foto’s blijft hebben van jouw pup, kitten of veulen etc. De eind foto’s zijn voor het moment dat jouw (huis)dier oud wordt. In deze periode, waarin de grijze vacht, de oude liefdevolle ogen en misschien zelfs wel de laatste knuffels, vast gelegd kunnen worden voor een blijvende, zichtbare herinnering aan jou trouwe maatje.”

Mijn ervaring

Met een duidelijke visie voor de toekomst werken we naar het einde van de stage toe en oefenen we met het aansturen van modellen, positionering van licht, stylen van de set en natuurlijk ook de nabewerking. Ik vind het in elk geval reuze gezellig om weer een collega in de studio te hebben. Mijn ervaring met stagiaires is telkens weer anders, maar van elke stagiaire leer ik weer iets en geeft mij nieuwe inzichten. Een mooie wisselwerking vind ik zelf.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation