Wat trek ik aan?

Dat is één van de meest gestelde vragen die ik krijg. 

Wat trek ik aan tijdens een fotoshoot? Belangrijk is om te weten hoe je gefotografeerd wil worden, wat je uit wilt stralen. Is dat casual, klassiek, sexy, glamoureus, zakelijk, sportief etc? En ook niet onbelangrijk wat is het doel van je portretten. Wil je je partner verrassen? Heb je portretten nodig voor je website of social media? Wil je een andere versie van jezelf ervaren? 

Tips die ik in elk geval altijd mee geef zijn:

  • Kies altijd kleding waar jij je comfortabel en jezelf in voelt. 
  • Veel vrouwen nemen een verzameling aan zwarte kleding mee, dat is helemaal prima. Maar kies ook eens voor kleur.
  • Kies voor kleding die je flatteert en dat hoeft niet persé een ruim vallend kledingstuk te zijn! Let er daarbij dan ook weer op dat het niet te klein is. Passende kleding is waar het om gaat.
  • Kies je voor patronen, maak het dan niet te druk. Jouw kleding moet je niet overschreeuwen. Pas ook op met tekst op je kleding, zeker als je portretten laat maken ten behoeve van je bedrijf. 
  • Schoenen komen praktisch nooit in beeld, dat wil echter niet zeggen dat je ze niet mee hoeft te nemen. Het klinkt gek, maar net als je kleding, geven schoenen een gevoel mee. Naaldhakken geven je een mega sexy en vrouwelijk gevoel. Sneakers weer lekker casual en sportief. Slippers doen je geloven dat je op vakantie bent. Dus schoenen maken echt wel een verschil.
  • Ook je lingerie is van belang. Heb je namelijk kleding die enigszins doorschijnt of transparant is, dan moet je daar wel rekening mee houden. En ga je voor een boudoirshoot, dan pak je natuurlijk goed uit met prachtige lingerie die al je pluspunten mooi accentueren.

Je investeert in een fantastisch cadeau voor jezelf of misschien wel voor een ander, dus het trek iets aan wat jouw flatteert. De kleding die je uit kiest maken onderdeel van dit cadeau, zie het als het een prachtig papier dat je om een mooi cadeau doet. Investeer daarom tijd in het uitzoeken van de kleding die je tijdens jouw fotoshoot aan wil trekken.

Weet jij al precies hoe je gefotografeerd wil worden en wat je daarbij aantrekt? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation