Wat wordt er in de studio het meest gezegd?

Laatst sprak ik een vrouw die er al een poosje aan denkt om een fotoshoot met mij te boeken, maar het nog steeds niet aan durft. Uiteraard vroeg ik haar waarom ze niet durft. Als antwoord vertelde ze me dat ze meestal raar of stom op de foto staat, ze vind zichzelf niet fotogeniek genoeg. 

Dat weerhoudt haar er serieus van om op de foto te gaan en helaas is zij niet de enigste. Dit is namelijk 1 van de meest uitgesproken zinnen in mijn studio, “ik ben niet fotogeniek.”

Dit is natuurlijk erg vervelend, want ergens wil je heel graag een mooie foto van jezelf! Maar laat je je door je eigen gedachten wijs maken dat je niet goed genoeg bent, omdat je er raar of stom op staat. Eigenlijk zeg je dat je niet wil dat anderen je zien. 

Laat ik voorop stellen, dat jij de enige bent die zichzelf zo ziet, raar en stom! Dat is niet hoe jouw kinderen jouw zien, zij zien jou als hun lieve, gezellige, strenge, grappige, leuke, zachte en mooie mama. Want voor hun ben jij de allermooiste! 

Zij willen later aan hun kinderen laten zien wie hun mama was en verhalen vertellen over dat je niet zo goed was in het vertellen van grappen. Of vaak zo gezellig met een koekje en thee zat te wachten tot ze uit school kwamen. Dat vriendjes en vriendinnetjes altijd welkom waren en je uren spelletjes met ze kon spelen. En dat je altijd voor ze klaar stond.

Laat jij je ervan weerhouden om het gezicht te zijn van je bedrijf dan is het is jammer dat jij je toekomstige klanten niet laat zien wat je bestaande klanten al weten. Ook jouw klanten en collega’s zien jou namelijk niet zoals jij dat doet! Zij zien een gastvrije, aardige, welbespraakte, sprankelende, behulpzame, slimme, succesvolle, goed geklede en vakkundige vrouw. 

Weet je, een tijdje geleden had ik een fotoshoot en mijn stagiaire had achter de schermen foto’s gemaakt. Mijn klant was vol lof over de dag, vond het een te gekke ervaring en was helemaal happy. Een dag later zat ik de foto’s van achter de schermen te bekijken en schoot helemaal in de stress. Want het enige wat ik zag was mijn gigantische achterwerk, mijn dikke buik en dubbele onderkin. Er was geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om beelden van achter de schermen te delen. Totdat ik door kreeg dat mijn hoofd een loopje met mij nam en dat het helemaal niet ging om hoe ik eruit zag, maar wel om hoe die dag was gegaan en wat mijn klant ervaren had. Mijn klant heeft geen enkel moment gezegd dat ik er zo uit zag zoals ik mezelf vervolgens op de foto terug had gezien. Uiteindelijk heb ik gewoon beelden van achter de schermen gedeeld, want ik had een geweldig verhaal over die fotoshoot te vertellen!

Ik wil je graag het volgende vertellen, laat je niet gek maken door je eigen gedachten. Je hoeft helemaal niet fotogeniek te zijn. Wat je vooral wel mag doen is ervoor gaan! Kies een fotograaf waar jij je prettig bij voelt, die de tijd voor je neemt en die jij vertrouwd, luister naar wat hij of zij je verteld, maar het allerbelangrijkste…..laat het los, doe het en geniet.

Dus wanneer boek jij jouw fotoshoot? Ik hoop je in elk geval snel op veel foto’s voorbij te zien komen.

Veel liefs,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation