Wendie | Een portretsessie om mijn 40e verjaardag te vieren

Heel lang geleden was er een 15 jarig meisje die mijn collega werd bij de Hema. Een bijbaantje waar je vrienden voor het leven maakte. 

Onlangs feliciteerde ik haar met haar 40e verjaardag en toen vertelde ze mij dat ze zichzelf een portretsessie bij mij cadeau wilde doen. Dat hoef je mij maar 1 keer te vertellen en dan kan ik niet wachten om je voor mijn camera te hebben. Slechts twee weken later was het zover en stond ze in mijn studio. 

Wendie is de prachtige vrouw van Roland, moeder van 2 lieve kids en eigenaar van haar bedrijf JuJa, waar ze hoogsensitive kinderen coacht. Ik heb haar gevraagd om zelf iets te vertellen over haar ervaring en de fotoshoot.

Wendie; “Ik hou ervan om er mooi uit te zien, maar net als veel andere vrouwen zien we vooral wat er niet goed is aan onszelf. De term ‘Own Who You Are’ en de foto’s zoals Katja ze maakt, daarvan voelde ik; Dat wil ik ook graag!

In het begin dacht ik dat ik moeite zou hebben met het omkleden, omdat ik dan in mijn lingerie zou staan. Maar daar heeft Katja iets op gevonden. Ze heeft een ruimte vrij gemaakt waar ik me ongezien om kan kleden. Bovendien had ik een onderjurkje aangetrokken, daar voelde ik me prettig bij. Ik wilde graag mijn vrouwelijkheid laten zien, een stukje sexyness, dat vond ik wel spannend.

De fotoshoot was ontspannen, relaxed, plezierig, jezelf niet te serieus nemen, maar anderzijds ook jezelf durven laten zien, helemaal zoals ik hoopte en verwachtte. Ik hoopte natuurlijk ook heel erg dat er foto’s tussen zouden zitten waar ik vooral heel blij van zou worden.

Waar ik ook met plezier op terug kijk is het verwenmomentje met de visagiste, de haarstyling de hapjes en drankjes. Ik werd helemaal vertroeteld en in de watten gelegd. En de professionaliteit van Katja! Zij weet wat ze wil en wat goed is voor een foto, ze zet je in een houding waarbij je het beste tot je recht komt. Het is fijn dat je daar zelf niet over hoeft na te denken, ik ben immers geen model!

Nu ik de portretten in huis heb hangen betekenen ze nog meer voor mij. Een mooi moment, een verwenmoment, een moment waarbij ik weer even aan mezelf mag denken en er mag zijn. Alle aandacht voor mij, Me-time! Ze zijn een toevoeging voor mij, ze laten me zien dat ik tevreden mag zijn met hoe ik er nu uitzie en wie ik op dit moment ben in mijn leven.

Als ik een tip mag geven, dan kan ik alleen maar zeggen dat het zo de moeite waard is om een keer op en top in de (letterlijk) schijnwerpers te staan zonder dat het overdreven wordt. Het is ECHT, niet nep, je voelt je serieus genomen.

Ik beveel dit alle vrouwen aan, ook de vrouwen van 50+, je staat er zo stijlvol op. En ik zou zo opnieuw een fotoshoot bij Katja boeken, het is een cadeau voor en van het leven. Ik denk heel vaak aan hoe ik eruit zie op de foto’s en dan ben ik meer dan tevreden, ik merk dat het een boost aan mijn zelfvertrouwen geeft.”

Wendie’s quote:

“Durf te uiten wat je mooi, belangrijk en goed vindt, waar je intuitie je heen brengt. Dan kom je waar je ten diepste wil zijn.”

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation