Achter het masker van Britt

In januari was het tijd voor een nieuw vrij werk project. Mijn project, Achter het masker! Aangezien mijn stagiaire net begonnen was, vroeg ik haar of zij het aan durfde om haar ‘masker’ voor mijn camera af te zetten. En ik zeg, durven, omdat het lef nodig heeft om jezelf helemaal bloot te geven. Nu zijn wij toevallig beide vrouwen met een emotioneel masker, maar er zijn zoveel verschillende soorten maskers die afgezet mogen worden. Ik hoop met dit project te kunnen laten zien dat er achter die glimlach, achter het keurige keurslijf, achter de ‘zogenaamde perfectie’, eerlijke, geweldige, mooie, talentvolle, inspirerende maar vooral echte vrouwen zitten. 

Britt, “toen ik bij Katja op gesprek kwam om stage bij haar te gaan lopen, vertelde zij mij over een project waar zij aan wilde gaan werken. Dit project “achter het masker” sprak mij heel erg aan en niet alleen op fotografisch gebied, maar ook persoonlijk gezien. Ik weet van mezelf dat ik niet alles laat zien van wie ik ben. Nou zullen veel mensen misschien wel denken “hoezo niet?”.

Eerst twijfelde ik of ik dit wilde delen, het is toch iets persoonlijks en iets waar ik bijna elke dag last van heb. Ik ben iemand die over alles nadenkt en in vrijwel alles gevolgen ziet, vaak op een minder positieve manier. Ik ben dan bang om te falen of niet goed genoeg te zijn. Dit zijn dingen waar ik constant over nadenk, wat er vervolgens voor zorgt dat mijn hoofd soms overloopt van gedachtes. Als ik dit zou moeten uitleggen zou ik het vergelijken met verdrinken. Alle gedachtes gaan door mijn hoofd heen en dan raak ik in paniek. Als ik dit soort momenten heb ga ik vaak onder de douche zitten en probeer ik weer tot mezelf te komen. 


Het project van Katja heeft mij weer een stuk verder geholpen in het loslaten van alle dingen die voor dit soort momenten zorgen en het accepteren van hoe ik ben. Ik probeer er ook meer over te praten, dit helpt enorm. En ik kan, met trots, best zeggen dat ik, sinds wij met dit project begonnen zijn, er een stuk minder last van heb. 

Liefs,
Britt”

De komende periode ben ik nog op zoek naar vrouwen die aan het project mee willen doen en zich zonder masker door mij willen laten fotograferen. Dus durf jij ook jou masker voor mijn camera af te zetten en te laten zien wie jij écht bent, neem dan contact op voor meer informatie info@katjadiroen.nl.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation