Coronavirus

De afgelopen tijd staat volledig in het teken van corona en dat wat het met zich mee brengt. Ik kan niet ontkennen dat ik het best eng vind!

Mijn brein maakt overuren met het verzinnen van allerlei vragen. Krijg ik het ook? Moet ik dan naar het ziekenhuis? Lig ik daar dan helemaal alleen? Wat als Jespha en ik het beide krijgen? Wat gebeurt er dan met de kinderen? Wat als er iets veel ergers gebeurd dan alleen maar ziek worden, wat als ik of wij beide dood gaan???? En het zijn geen rare vragen, als je de berichten uit Italie leest.

Gelukkig heb ik ook nog een verstandig gedeelte in mijn brein dat tegen me zegt dat ik pas 42 jaar en gezond ben, dus niet binnen de risicogroep val en ik me minder zorgen mag maken!! 

Ondanks dat probeer ik er wel zoveel mogelijk aan te doen om niet ziek te worden. Mijn stagiaire heb ik naar huis gestuurd en opdrachten neem ik voorlopig niet aan tenzij het later in de toekomst ligt. Boodschappen doe ik voor de hele week, zodat ik maar 1x in de supermarkt hoef te zijn. En als ik verder de deur niet uit hoef, blijf ik lekker binnen. En als ik ga wandelen loop ik met een grote boog om andere mensen heen. Al vind ik het wel super onvriendelijk en voelt het heel raar.

Mijn bedrijf mag nu, net als veel andere, dan wel stil liggen, zelf zit ik niet stil. Het zijn mooie momenten om eens even te reflecteren met waar ik mee bezig ben. Zo kwam ik tot een, eigenlijk niet zo, verrassend inzicht en ben ik gelijk aan de slag gegaan om de boel eens even flink aan te pakken. De komende periode zal je wellicht gaan opvallen dat er dingen veranderen op mijn website, in mijn social media etc.. Wat echter niet gaat veranderen is dat ik vrouwen blijf fotograferen, van alle eeftijden, maten, vormen en kleuren.

Daarnaast is het natuurlijk een gezellige drukte in huis. De kids zijn thuis van school en ook Jespha gaat niet naar kantoor, dus die zit nu tijdelijk op de plek van Britt. De kinderen hebben er wel al genoeg van en willen toch wel weer graag naar school. Het is anders als vakantie hebben, dan mag je de deur uit, met je vrienden(dinnen) op pad, gaan zwemmen, sporten etc. Nu zijn ze gebonden aan huis. En al zijn ze normaal niet bij hun digitale vrienden weg te slaan, nu verlangen ze toch naar een beetje vrijheid. Jespha heeft elke dag het idee dat het vrijdag is, en dus ook bijna weekend. Hij werkt normaal alleen op vrijdag thuis!

En heb je al eens naar buiten gekeken ……  het is gewoon prachtig weer de zon schijnt de hele dag naar binnen. Als dat geen positief gevoel geeft!

Ik begrijp ook heel goed, dat het voor vele van jullie moeilijk is om positief te blijven als je je bedrijf langzaam af ziet glijden of een dierbare getroffen is door het virus. Weet dan dat ik aan je denk.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Liefs,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation