De kleine James | Fotoshoot

Onlangs zei ik het al, zo nu en dan maak ik ook portretten van kinderen. In de kerstvakantie heb ik een heerlijk klein ventje voor de camera gehad.

Ik blijf het heel leuk vinden hoor, kleine kids. Ik heb destijds getwijfeld aan een derde kindje, maar die twijfel is inmiddels weg. Dat neemt echter niet weg dat ik het toch stiekem heel leuk vind om zo’n kleintje om me heen te hebben. 

James voelde zich lekker op zijn gemak en deed zijn eigen ding. Hij was toevallig net jarig geweest en had nog wat ballonnen thuis liggen, deze had hij gezellig meegenomen naar de studio. Hij heeft er van alles mee gedaan, maar vooral gevoetbald, ook had hij zijn mooie rode loopfiets meegenomen. Zelf had ik zo’n super leuke retro loopauto geregeld. Die was natuurlijk vele malen interessanter dan zijn eigen loopfietsje, want elk kind vindt het speelgoed van een ander veel leuker dan zijn eigen speelgoed. 

Samen met zijn mama ben ik op de grond voor mijn set-up gaan zitten en hebben we met James zitten spelen. Of beter gezegd, mama heeft met James gespeeld en ik heb de foto’s gemaakt. Want een kind van 2 laten poseren is eigenlijk bijna onmogelijk. Misschien dat het lukt om 1 of 2 poses te doen, maar dan moet je het ook wel gelijk goed doen. En je moet dan eigenlijk niet teveel met ze bezig zijn, want dat vinden kinderen niet leuk. En voor je het weet heb je een huilend kindje dat niet meer wilt doen wat je vraagt. Kinderen van die leeftijd hebben daar helemaal geen zin in, die willen lekker hun gang gaan. En dan kun je ze dat maar beter laten doen. Meestal word je dan rijkelijk beloond met mooie en ontspannen plaatjes van een blij kind dat het niet erg vind om gefotografeerd te worden.

Oordeel zelf maar, hieronder vind je een kleine selectie uit de vele foto’s die ik van James mocht maken. Met kinderen ben ik altijd wat voorzichtiger. Daarvan wil ik niet al te veel plaatsen op het internet, ook al doe ik dat altijd met toestemming van de ouders.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation