Een verrassende ervaring | Zakelijke Portretshoot

De afgelopen weken heb ik een aantal ontzettend leuke shoots gedaan. Maar voor nu beperk ik me tot de shoot met Marianne.
Marianne is schrijfster, freelancer, moeder, alleskunner maar bovenal vrouw. En zoals elke andere vrouw die haar weg naar mijn studio weet te vinden, was ze wat huiverig om voor mijn camera te verschijnen.

Omdat Marianne voor mij een redactioneel stuk ging schrijven voor de krant ‘Zicht op Arnhem-Noord’ dat vandaag uit komt, ging ik haar portretteren. Zij  wilde graag een nieuwe foto op haar website ‘Tekst&Ko’ en tevens haar profielfoto’s op social media veranderen.

Visagiste Elke Wouters was naar de studio gekomen om Marianne van mooie make up en haar te voorzien. Marianne had verschillende outfits meegenomen zodat we ook verschillende sferen konden creëren in haar portretten.

Zoals alle vrouwen die voor mijn camera verschijnen, werd ook Marianne in de meest vreemde en onnatuurlijke poses gezet ‘alles voor een mooie foto’ niet waar. Ze vond het allemaal wat vreemd maar begreep al snel dat het niet voor niks was. En de uiteindelijke resultaten bewezen dat.

Toen ze haar portretten zag, herkende ze zichzelf in eerste instantie niet. Dat wil zeggen dat ze zichzelf niet op die manier herkende. Wist je dat wanneer je in de spiegel kijkt, je naar een weerspiegeling, van wat je verwacht te zien, kijkt?  Wist je dat nooit iets anders van jezelf ziet dan een weerspiegeling of foto? Je kunt namelijk niet naar jezelf kijken. Lastig om uit te leggen, maar wij zullen nooit naar ons eigen gezicht kijken zoals de persoon die recht tegenover je staat, naar je kijkt. Oke, nu dwaal ik een beetje af, terug naar Marianne. Zij herkende zichzelf dus niet, maar was wel blij verrast. Inmiddels heeft ze een van haar en mijn favorieten uit de reeks portretten zelfs al op facebook geplaatst.

Eerlijk als ze is zei ze dat ze in eerste instantie niet snel een beauty & glamourshoot zou boeken voor zichzelf. Maar na deze ervaring en de mooie resultaten, denkt ze daar toch anders over. Marianne bedankt voor een ontzettend leuke samenwerking. Laat je me weer weten wat jouw mening is?

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation