Ellen

Veranderingen zijn leuk, spannend, opwindend en soms simpelweg eng! Sommige voel je aan komen, andere groei je langzaam in en soms vallen ze koud op je dak. Ellen vertelt je over haar verlies en het vinden van nieuwe liefde.

De kracht van verandering

Ellen weet als geen ander wat de kracht van verandering betekent. Ik ben iemand die gelooft in ‘alles heeft een reden’. Je kunt je afvragen, en dat doe ik zelf ook, zou ik dat ook zo vinden als me iets verschrikkelijks overkomt? Mensen die een sterke band met god hebben zullen zeggen dat god een plan voor ze heeft. Anderen zullen zeggen, het universum heeft een plan. Hoe dan ook, veranderingen in het leven zijn nodig! Ik ben van mening dat de dingen die je in het leven overkomen, bij keuze of niet, je vormen tot de persoon die je op dat moment moet zijn.

Ik ken inmiddels verschillende mensen die een dierbare hebben moeten laten gaan. Zij zijn een voorbeeld voor mij. Hoe zij omgaan met verlies. Hoe ze in het leven staan. Hoe ze zich weten aan te passen naar een nieuw normaal. Hoe ze het leven aangaan!

Neem Ellen, toen ik hoorde dat haar man zou komen te overlijden schrok ik enorm. Haar zoon is net zo oud als mijn zoon, zij is net zo oud als ik en ineens was daar de realisatie. Shit, dit zou mij ook maar zomaar kunnen overkomen. Mijn kinderen zouden ook zomaar een ouder kunnen verliezen. Je denkt altijd dat je het eeuwige leven hebt, maar niets is minder waar. 

Toen ik een oproep plaatste waarin ik op zoek was naar vrouwen die deel wilde nemen aan mijn project de ‘Kracht van verandering,’ was Ellen de eerste die reageerde. Ik mocht haar verhaal horen en was diep onder de indruk! Wat kunnen kracht, verdwaald zijn, eenzaamheid, verdriet en liefde dicht bij elkaar liggen.

Ellen vertelt je graag haar verhaal

‘En toen was ik weduwe, 42 jaar, moeder van 2 kinderen die hun vader hadden verloren aan kanker. De zorgvuldige voorbereidingen op zijn dood, hebben mij niet kunnen voorbereiden op het daadwerkelijke verdriet, de onmacht, de wanhoop, de eenzaamheid, waar ik mee geconfronteerd ben toen hij overleed.

Ik ben gaan schrijven

Mijn overvolle hoofd kon daarmee iets leger worden, wat meer ruimte gaf aan mijn hart. Het dagboek dat ik vasthoud, staat vol met verhalen, woorden, kreten, gedichten die sinds juni 2017 van verdriet, wanhoop, boosheid, eenzaamheid, machteloosheid, depressiviteit langzaamaan zijn veranderd in woorden en ervaringen van hoop, vreugde, geluk, daadkracht, positiviteit én een nieuwe liefde. 

Daarmee kan ik het boek gaan sluiten, neem ik de liefde en herinneringen van mijn man mee en sta ik met 2 fantastische kinderen in een liefdevol, mooi leven met een prachtige toekomst voor me.’

Het portret

Het portret zit vol symboliek, kleine dingen die het verhaal van Ellen weergeven. Een portret dat anders is dan je van mij gewend bent, waar ik met zoveel liefde aan gewerkt heb. Ik hoop dat het tot je spreekt en je haar verhaal kunt zien.

Wil je ook graag mee werken aan het project ‘De kracht van verandering’, neem dan contact met mij op. 

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation