Ellen | Fotoshoot

Ellen is een ex-collega van mijn man, al weer een hele poos geleden hebben ze samen gewerkt in de automatiseringsbranche. Inmiddels staat ze als docent voor de klas in het voortgezet speciaal onderwijs. In haar vrije tijd reist ze graag naar verre bestemmingen om daar te genieten van de lokale keuken, kennis te maken met bijzondere mensen en cultuur en een nieuwe taal te leren. 

Ellen wist exact wat ze wilde, in haar mail was ze daar duidelijk en resoluut in. Ze wilde graag mooie foto’s van haarzelf, voor nu en voor later, en het idee van een verwenmiddag sprak haar wel aan. We reserveerden direct een datum in onze agenda’s voor het pre-consult en de fotoshoot.

Voor het pre-consult ging ik naar Ellen, zo kon ik met haar meekijken naar de kleding die geschikt zou zijn voor de shoot. Zoals altijd was ik onnodig zenuwachtig. Nadat de kleding was uitgezocht en alle belangrijke dingen besproken waren, hebben we onder het genot van een glas (alcoholvrije) rosé nog lang zitten kletsen over van alles en nog wat.

Op 18 oktober was het zover en kwam Ellen naar mijn studio in Arnhem. Zoals altijd stond een van mijn visagisten klaar om de make-up te verzorgen en het haar te stylen. 

Met onder mijn arm de mooie handgemaakte portfolio doos, met daarin 27 nagewerkte portretten, ontmoette ik Ellen afgelopen dinsdag weer. Ze was erg blij met al haar foto’s, maar het was niet makkelijk om een keuze te maken. 

Het is zo bijzonder dat dezelfde persoon op elke foto er compleet anders op kan staan. Dat heeft uiteraard te maken met de wissel van kleding, maar ook een gevoel of gedachte draagt daaraan bij. 

‘Your eyes are the reflection of your soul’

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation