Gastblog Stephanie

“Jij twijfelt veel over je foto met een kaal hoofd, maar ik zou graag de twijfel bij je weg willen nemen. Want niemand ziet jouw kale hoofd op de foto. Iedereen ziet een sterke jonge vrouw, die vecht voor wat ze waard is omdat er zoveel moois en goeds in haar leven is. Zou jij je daarom door mij willen laten fotograferen?”

Een messenger bericht van Katja Diroen, mijn achternicht met wie ik al 30 jaar geen contact heb gehad, maar met wie ik sinds vorig jaar Facebook-vrienden ben en die dus ook mijn gevecht tot dan toe heeft meegemaakt. Ik vecht namelijk sinds 2 juli 2019 tegen borstkanker. Vlak daarvoor heb ik mijn allereerste foto met mijn kale hoofd gepost, waar ik lang over heb getwijfeld. Maar in voor- en tegenspoed: ik ben open over de mooie, maar ook de lelijke kanten van kanker hebben. Toch moet ik er over nadenken. Hoewel ik heel open over mijn ziekte ben en al veel foto’s heb gepost, vind ik een fotoshoot met een kaal hoofd toch wel ‘the next level’. 

In eerste instantie besluit ik dan ook om er niet op in te gaan. Maar het blijft aan me knagen, want misschien vind ik de foto’s nu dan wel niet mooi; er komt vast een moment in mijn leven dat ik daar wellicht anders over denk. Daarnaast is het een waardevolle en mooie herinnering aan een bijzondere periode uit mijn leven. Begin november besluit ik dan ook om ‘ja’ te zeggen en binnen no time hebben we een datum voor eind november ingepland.

In de weken voorafgaand aan de shoot bespreekt Katja al het een en ander met me. Haar ideeën over wat voor een soort foto’s ze wilt maken, welke kledingsetjes ik mee mag nemen en een paar dagen voor de grote dag ontvang ik zelfs een lief kaartje met slaapmasker zodat ik uitgerust en wel voor haar lens kan verschijnen. 

Voor de lens staan bij Katja is een feestje! Ze stelt je heel erg op je gemak, is heel relaxed, maar zegt wel duidelijk wat ze van je verwacht. En dat is fijn, want als amateur model weet ik me af en toe letterlijk geen houding te geven. Maar Katja weet me keer op keer te vangen in het moment en krijgt me zelfs zover om half ontbloot op de foto te gaan, wat voor mij bijzonder is aangezien de kanker in mijn borsten zit en ze er binnenkort af gaan.

Hoewel ik er vooraf best tegen opzag, begon ik er gaandeweg de shoot echt plezier in te krijgen! En hoewel ik me heus geen Doutzen waan, voelde ik me stiekem toch een beetje model voor een dag. Het feit dat ik prachtige make-up op heb, mooie kleding draag en een super goede fotograaf om me heen heb, maken uiteindelijk dat het een hele bijzondere ochtend wordt.

Vooraf hoopte Katja dat ik door de fotoshoot zelfverzekerder zou worden en met meer vertrouwen naar mezelf zou kijken. Een sterke vrouw zou zien, die vecht voor wat ze waard is. Nu moet je van goede huizen komen wil dat je lukken, maar toch kan ik niet ontkennen dat ik ontzettend blij met het eindresultaat. Tuurlijk, ik had liever met een lange bos golvende manen op de kiek gestaan, maar op een aantal foto’s ben ik echt verliefd geworden. Ik sta er gewoon maar mooi met mijn kale hoofd op en daar ben ik trots op. En Katja heel dankbaar voor!

Hoewel Stephanie mij bedankt, ben ik haar op mijn beurt dankbaar voor het feit dat ze toch ja zei tegen mij. Haar fotoshoot heeft me zoveel energie en inzichten gegeven. Inzichten die mij weer op het juiste pad brachten en ervoor zorgen dat ik met nog meer overtuiging aan mijn bedrijf werk.

Om alle foto’s van Stephanie te bekijken, moet je even op de foto hiernaast klikken, oh en de laatste is toch wel mijn favoriet!

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation