Hallo maandag, hoe was het weekend?

Het is weer maandag, dat betekend dat het weekend er helaas weer op zit! Maar zoals met ieder nieuw begin van de week, betekend dit nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe avonturen waar je volledig voor kunt gaan.

Mijn weekend begon zoals altijd met een ochtend langs de lijn. Jespha langs de lijn van het voetbalveld en ik achter de hekken van het hockeyveld.

Zaterdag was het de eerste koude sportochtend van dit seizoen. Sterre moest om 9.00 spelen dus de zon was nog niet helemaal wakker. Koude handjes, ja ik had handschoenen aan moeten trekken, en koude voetjes. Maar ondanks het vroege uur en de kou was ik goed op dreef. Enthousiast als altijd stond ik de meiden “positief” aan te moedigen. Met voetbal heb ik niet zo veel, al moet ik toegeven dat het wel wat anders is als Milan op het veld staat. Maar hockey vind ik stiekem toch leuker. En hoe gaaf is het als je je kids vol in het spel op ziet gaan. Sterre heeft de afgelopen 3 weken in de verdediging gestaan en dat doet ze goed, als je het mij vraagt. Niemand komt er langs, althans daar doet ze haar stinkende best in. Deze zaterdag was het iets moeilijker, want ze had een beste tegenstander, ik was blij dat we achter de hekken stonden. De tegenpartij had een meisje in het team staan, dat enorm hard kon slaan. Sterre heeft zelfs spierpijn in haar schouders, van de slagen die ze tegen de stick kreeg, bij het tegenhouden van de bal. Uiteindelijk was de tegenstander te sterk en hebben ze deze partij verloren met 7-3.

 Milan trof een meidenteam op het voetbalveld en dat is toch wel even andere koek als een jongensteam. Tenminste, zo leek het! Een enkeling vond het niet zo bijzonder en ging er net zo hard in als tegen een jongensteam. Maar er waren toch ook een aantal jongens die dachten dat ze het wat voorzichtiger aan moesten doen, nu ze een meisje als tegenstander hadden. Die meiden lieten zich niet van het veld, duwen, rennen of tackelen en hebben laten zien dat ook zij kunnen voetballen. De pot eindigde in een gelijkspel 1-1.

De rest van de zaterdag hebben we het lekker rustig aan gedaan. De heren hebben film gekeken en huiswerk gemaakt en de dames hebben een boodschap gedaan. 

‘S avonds hadden we een diner-afspraak met familie en hebben we weer heerlijk gegeten bij Rotisserie Ongedwongen in Velp. Iedere keer weer weten ze ons te verblijden met een heerlijk gerecht. Vaste prik voor mij, is de carpaccio! Als wij gaan uit eten bestel ik bijna altijd de carpaccio vooraf, tja lekker voorspelbaar zul je denken. Maar waarom zou je dat wat goed is veranderen? Mjam Mjam, heeeeeeeerlijk, daar kun je me wakker voor maken.  Iedere 6 weken zorgt de kok voor een kaart met nieuwe gerechten. Deze hadden we op facebook al voorbij zien komen. Sterre verheugde zich daardoor vervolgens al een aantal dagen op het toetjes, de Mud Pie met oreokoekjes. En terecht bleek achteraf, want daar likte je je vingers bij af.  Een goede afsluiter van de zaterdag, als je het mij vraagt!

Voor de zondag hadden we een dagje shoppen in de planning staan. De kids hadden beiden een nieuwe winterjas nodig en omdat we al een tijdje niet meer in Utrecht waren geweest, zijn we gezellig daar gaan winkelen. Het was een heerlijke zonnige herfstdag en dat merkte je, vooral als je langs de grachten liep. De terrasjes zaten vol met mensen en iedereen genoot van de zon op zijn of haar gezicht. Jespha heeft een poosje in Utrecht gewerkt en kent daar de weg en weet de lekkere lunchplekjes te vinden. Dus samen met Milan ging hij op pad naar de “Burgerbar” en genoten daar van een “echte mannenburger”. Terwijl zij genoten van hun burger ben ik met dochterlief op pad gegaan naar een leuke jas. Shoppen werkt toch eigenlijk het beste zonder mannen, of niet? Na 3 uurtjes succesvol en gezellig winkelen zijn we huiswaarts gereden. De rest van de zondag hebben we lekker op de bank met een film doorgebracht. 

Wat mij betreft een geslaagd weekend, dus kunnen we er deze week weer flink tegenaan. Dat betekend dat ik aan de slag ga met het bewerken van de laatste portretten uit de zwangerschapsshoot met Sabrine. Voorbereidingen moet treffen voor verschillende afspraken die ik deze week heb staan. En verder moet met het schrijven van teksten voor mijn nieuwe website, waar ik je later meer over vertel.

Hoe was jouw weekend?

Glamoureuze groet,
Katja

(Art credits: Heather Stillufsen)

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation