Het verhaal achter de foto van Liesbeth en Nelke

Sommige foto’s zijn echt no-brainers voor mij, daar hoef ik niet over na te denken als ik daar iets over mag vertellen.

Deze foto van mijn vriendin en haar moeder is daar 1 van. En dat komt niet percé omdat ik hen ken, maar het kennen van hun achtergrond helpt wel. Dat geldt overigens voor elke vrouw die ik fotografeer. Kennis over een achtergrond zorgt dat een foto persoonlijkheid en karakter krijgt.

Aan de andere kant kan ik er niet veel over vertellen, want ik probeer zo discreet mogelijk om te gaan met wat ik van mijn klanten weet. Ik kan je wel vertellen dat zij door een onfortuinlijke situatie nog hechter zijn geworden dan zij al waren en meer waardering voor elkaar en het leven hebben gekregen.

Daarom is de connectie en de intimiteit die je in deze foto ziet niet gefaket. Tuurlijk vraag ik ze om de armen om elkaar heen te slaan, maar wat er daarna gebeurd, gebeurd uit zichzelf. De knuffel, connectie en de lach zijn puur en dat maakt dat dit een veel gevraagde pose is in mijn studio als ik duo-shoots doe. De echtheid straalt er vanaf en dat hij groot ingelijst bij de ingang staat als een echte blikvanger helpt natuurlijk ook. Daarnaast is hij op Pinterest al meer dan 100x bewaard als voorbeeld, dus dat zegt ook wel wat.

Deze connectie kun je trouwens ook niet faken, hij is er of hij is er niet. Maar als ik van die connectie weet, kan ik wel mijn uiterste best doen om hem in de openheid te brengen zodat dit het eindresultaat is. Ik moet daarbij wel altijd zeggen dat men er rekening mee moet houden dat ze niet dezelfde personen zijn als op de foto dus het zal nooit een exacte kopie worden. Net als wanneer ik naar de kapper ga met een leuk voorbeeld, ik zie er altijd anders uit als de vrouw op het plaatje. Leuk, maar anders.

Weet je wat gek is? Ik heb voor verschillende foto’s al een eervolle vermelding ontvangen en daar ben ik super trots op. Maar de reacties en de hoeveelheid reacties op deze foto betekenen voor mij misschien wel meer dan de ontvangen eervolle vermeldingen. 

Hoe dan ook, het is een prachtige foto waar ik erg trots op ben en hij staat er bij beide ook mooi bij in de woonkamer. 

Discover what your connection looks like!

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation