Hoe poseren de sterren?

Wil jij er ook op iedere foto goed uit zien, slanker zijn en mooie vormen hebben?Een overbodige vraag denk ik, niet waar?

Hoe komt het toch dat filmsterren er op rode loper foto’s altijd zo goed uit zien? Toegegeven, het dragen van de mooiste designer jurken, duurste juwelen, professioneel gestyled kapsels en make-up dragen daar een behoorlijk steentje aan bij. Dan zwijg ik nog maar over de personal trainers, koks, PR-medewerkers en persoonlijke assistenten die hun leven aangenaam en makkelijker maken. 

Desalniettemin hebben ook de sterren moeten leren hoe ze hun lichaam op de meest flatterende manier in beeld krijgen. 

Een paar van die relatief simpele regels ga ik jou nu vertellen

We weten allemaal hoe belangrijk het is om je goed te voelen en als je je goed voelt zie je er goed uit. Wat maakt dat we ons goed voelen? De juiste kleding, een mooie kleur lipstick of een bezoekje aan de kapper etc. Als je een feestje hebt of je gaat een avondje uit, doe je extra je best om perfect voor de dag te komen. Mijn professionele visagisten en vrienden zijn bij elke shoot aanwezig om ervoor te zorgen dat je er perfect uitziet, zodat jij je op je best voelt.

Tip #1: Gewicht op je achterste voet

Mijn lieftallige assistente, en een van mijn favoriete modellen Melene, was zo vriendelijk om model te staan voor deze tutorial. In tegenstelling tot mijzelf is Melene slank van figuur. Maar zelfs met een slank figuur is het niet vanzelfsprekend dat je flatteus op de foto komt. En hoe willen we het liefst op de foto, welke vorm heeft onze voorkeur? Een zandloperfiguur!
Voor wat betreft poseren beginnen we bij de basis, je voeten. Als je naar onderstaande foto’s kijkt, zie je al gelijk dat de manier van staan effect op de vorm van je figuur heeft. Om een zandloperfiguur te krijgen, moet je het gewicht op je achterste been en voet plaatsen. Je heup draait wat van de camera weg en je voorste been staat met de knie licht gebogen op je tenen. Dat is tevens een goede manier om je benen optisch te verlengen. Strek je been zo ver als mogelijk uit, maar met een (licht) gebogen knie en spits je tenen. Een vrouw met een slank figuur heeft er baat bij wanneer ze haar heupen zo ver mogelijk naar buiten duwt, om meer vorm te creëren. 

Tip #2: Armen van je lichaam af

Wanneer je je armen tegen je lichaam geplakt houdt, word je lichaam rond de middensectie verdubbeld. Zorg je voor ruimte tussen je armen en lichaam, dan creëer je een slankere taille. Zelfs al is er maar een klein beetje ruimte. Voor de afwisseling in je foto’s, zou je de handen asymmetrisch op je lichaam kunnen plaatsen.

Tip #3: Kin vooruit en naar beneden

Een absolute no go is een dubbele kin. Als we lachen is onze natuurlijke reactie, dat we ons hoofd achterover gooien en onze kin intrekken. Met als gevolg een dubbele kin. Zelfs wanneer we hem in het dagelijks leven hebben, willen we hem op de foto toch liever niet zien. Met een simpele maar vreemde pose los je dat probleem deels of geheel op. Overigens zul je bij de eerste paar keer dat je die pose uitvoert in een deuk liggen en misschien wel denken ‘DAT KAN TOCH NIET?’. Je steekt je kin naar voren en duwt hem naar beneden. 

Andere fijne voordelen van het naar beneden duwen van je kin, is dat je verplicht wordt om je ogen omhoog te richten naar de camera. Daardoor spreid je je ogen verder open en worden ze groter. En de huid in je nek word strakker getrokken. Zeg eens eerlijk, ben je het aan het uitproberen nu? 

De “kin naar voren en naar beneden pose” zou ik echter niet gebruiken wanneer je een profielfoto van de zijkant laat maken. Dat ziet er enigszins een beetje vreemd uit. 

Bonustip: 

Draai je lichaam 45 graden van de camera af.

Waarom, zeg je? Onthoud dat alles wat dicht bij de camera is, groter word dan hetgeen dat ver van de camera af is. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit. Ga je wat meer hangen dan trek je automatisch je schouder naar beneden, dat geeft weer een heel ander portret dan wanneer je meer rechtop staat, het zorgt weer voor variatie.
En geloof me, mijn billen en heupen zijn wel het laatste die ik vergroot wil zien. Dus die probeer ik zoveel mogelijk van de camera af te draaien. Voor de vrouw met een voluptueus figuur geldt, dat je het beste je billen naar achteren kunt duwen, en daarnaast je heupen naar de zijkant. Bovendien zou je ook nog een klein beetje voorover kunnen leunen. Dat zorgt ervoor dat ook een vollere boezem verder van de camera weg gaat en dus optisch verkleint word. Ik ben benieuwd hoe jou eerstvolgende foto eruit ziet. Je mag hem naar me opsturen of delen via een van de social media sites.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation