In ieder van ons schuilt een Supervrouw….

Het is een uitspraak van Gisele Bündchen in de laatste editie van Vogue NL. De uitspraak sprak me aan, dus ik noteerde hem en ging eens zitten nadenken, heeeeeeeel lang.

Het is een uitspraak van Gisele Bündchen in de laatste editie van Vogue NL. De uitspraak sprak me aan, dus ik noteerde hem en ging eens zitten nadenken, heeeeeeeel lang.

Wat bedoelde ze er nu mee, schuilt er ook een supervrouw in mij? Tja ik zal van mijzelf niet snel zeggen dat ik een supervrouw ben, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook echt niet zo is. Ben je een supervrouw, omdat je goed kunt multitasken of omdat je 24 uur per dag klaar staat voor alles en iedereen om je heen. Of is het iets anders?

Dus ik ga op zoek naar de definitie van ‘de supervrouw’. Kort gezegd is dit de definitie van ‘de supervrouw’.
‘De supervrouw’ is een vrouw met ongekende moed, een formidabele fitheid en fantastische helderheid van geest, een grote vastberadenheid en een onwankelbaar zelfvertrouwen.

Nu ik dit weet kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat ik nog lang geen supervrouw ben, maar wel degelijk de ambities heb. Nog lang niet ben……., ik weet wel dat ik door de jaren heen anders tegen dingen aan ben gaan kijken, mijn principes, waarden en normen veranderd zijn. Ik ben fitter dan ooit te voren, ondanks dat mijn uiterlijke vormen misschien iets anders vertellen. Ben ik moedig, ja dat vind ik wel. De afgelopen jaren heb ik risico’s genomen, alleen en samen met mijn man. Mijn zelfvertrouwen is groter dan ooit ervoor, nog niet optimaal, maar groter dan ooit.

20 Jaar geleden zou ik echt never nooit make-uploos de deur uit gaan. Tegenwoordig ga ik zonder make-up hardlopen en de hond uit laten. Van de week nog, zei ik tegen een vriendin, dat ik blij was, niet langer het belang van er goed uit zien boven het belang van warm aangekleed de deur uit gaan zet. Je hebt ze van de winter vast wel eens voorbij zien fietsen. Schoolgaande tieners die er liever mooi, leuk en cool uit zien, dan dat ze lekker warm op school aankomen. Het leven heeft seizoenen, je prioriteiten verschuiven.

Die zullen de komende jaren vast nog wel vaker verschuiven, ik neem er mijn tijd voor. Mijn inner supervrouw komt er echt nog wel uit, is het niet vandaag dan wel over een poosje. Ik weet ook wel dat ik het in me heb, en zo nu en dan komt ze al aardig aan de oppervlakte, soms wil ik dat ze er is maar durf ik niet uit mijn comfortzone te komen. En heel af en toe moet ik haar onderdrukken, omdat ik vind dat het er de tijd niet voor is.

De een weet het al van jongs af aan, de ander doet er wat langer over om te ontdekken dat er een supervrouw in haar schuilt.

Maar ik geloof dat Gisele gelijk heeft, we hebben allemaal ‘een supervrouw’ in ons schuilen.  Heb jij haar al ontdekt?

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation