Ontspannen

Hoe meer je de stilte in jezelf ervaart hoe beter je naar je ziel kunt luisteren. Iedereen heeft zijn eigen manier om die stilte te bereiken. Ontdek jouw manier.

Ontspannen is voor mij best een dingetje! Geregeld heb ik momenten waarbij ik echt teveel in mijn hoofd zit en dat levert veel ruis op de lijn op. Meestal helpt het me dan als ik ga fietsen, fotograferen of wandelen.

Quiet the mind and the soul will speak

~ Buddha ~

Er zijn natuurlijk tal van manieren om ruis op de lijn te verminderen en te ontspannen. Ga hardlopen. Zet je favoriete muziek aan en ga lekker dansen. Pak een boek of tijdschrift. Wees creatief en maak je eigen kunstwerk.

Het hoeft natuurlijk niet in 1 keer, want soms heb ik ook gewoon geen tijd. En dan is het slechts een kwestie van 5 minuten bewust ademhalen en niks doen.

Hoe ontspant mijn gezin?

Mijn zoon ontspant bijvoorbeeld door te gaan gamen. Al kan ik me daar als ouder natuurlijk niet helemaal in vinden, want ook dat levert heel veel prikkels op. Aan de andere kan hij ook niet wachten tot de sportscholen weer open gaan.

Mijn dochter knutselt graag of kijkt een serie en vind het leuk om TikTok filmpjes te maken. Dat is haar manier om haar hoofd leeg te maken.

En mijn man stapt ook op zijn racefiets of gaat lekker op de bank naar een serie of voetbalwedstrijd zitten kijken.

Zo heeft iedereen zijn manier. Ontdek jouw eigen manier!

Hoe meer je de stilte in jezelf ervaart hoe beter je naar je ziel kunt luisteren.

Een manier van leven

Wat ooit als een trucje begon, is inmiddels een manier van leven geworden. De hele dag door pak ik mijn moment. Een positieve affirmatie, even in stilte bewust op mijn ademhaling letten of van me af schrijven in mijn dagboek. Op deze manier help ik mijzelf om helder en positief te blijven. Het geeft me vertrouwen en daarmee kan ik me overgeven aan wat er op mijn pad komt.

De grootste tip die ik jou kan geven is te gaan voelen hoe je jouw leefstijl zo kunt aanpassen dat het de hele dag ten dienst van jou komt te staan, zodat ook jij op jezelf kunt vertrouwen en durft over te geven.

Maak er vandaag een hele mooie dag van.

Lieve groet,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation