Op zoek naar de nieuwe ik | Portretshoot

In mijn blog van 30 september dit jaar gaf ik je 15 redenen waarom je een portret van jezelf zou kunnen laten maken. Reden nummer 4 is, je bent net bevallen. Deze reden omschrijft eigenlijk heel veel meer dan alleen maar, je bent net bevallen.

Veel moeders zullen zich misschien herkennen in wat ik nu ga schrijven. Als je voor het eerst moeder wordt veranderd er echt van alles. Je dagindeling, je nachtritme, je prioriteiten, je lichaam. Het veranderen van je lichaam gebeurd nog voordat je beslist dat je zwanger wilt worden. Je hormonen maken er een grote warboel van. Dan ontvang je het blijde nieuws, je bent zwanger! Het feest is compleet, je bent niet langer in controle van je emoties en je lichaam, je vormen veranderen, de structuur van je haar veranderd en ga zo maar door. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is uiteindelijk allemaal voor een heel mooi doel en ik zou het zo weer doen.

Na gemiddeld 40 weken wordt eindelijk dat grote kleine wondertje in je armen gelegd. En als je dacht dat je zwangerschap verwarrend was, dan weet je niet wat je nu overkomt. Dat kleine wondertje veranderd je hele leven en daar ben je op voorbereid. Waar je geen rekening mee houdt is dat je niet meer alleen vrouw, partner, dochter, zus  en vriendin bent. Nee, je bent nu ook moeder! Maar waar pas dat precies in het rijtje, waar pas JIJ ZELF in dit rijtje. Eigenlijk begint de zoektocht naar jezelf weer opnieuw, alles moet een nieuwe plaats krijgen.

Mijn schoonzus Miriam is in mei van dit jaar bevallen van haar grote kleine wonder, en zij is druk op zoek naar haar nieuwe IK. Op mijn verzoek heeft ze zelf een stukje geschreven bij haar foto’s

“Mijn glamourshoot 
Op 12 mei 2015 is mijn dochter Indie geboren en na een periode van herstel was ik op een punt aangekomen dat ik echt zoekende was naar de nieuwe ik.

Ik was niet meer alleen Miriam en vriendin van, maar ook mama. In die periode (en nu soms nog steeds) heb ik momenten van onzekerheid, want het lijf was en is niet meer wat ik gewend was en ik voelde mij niet meer op en top vrouw.

Nou ben ik nooit echt een meisje meisje geweest maar misschien sprak een glamour fotoshoot mij juist daarom wel aan. Een middag waarin je haar en make-up word gedaan en dat dit, dan onder begeleiding, op foto vast gelegd word.

Op 19 nov 13.30 had ik de shoot en met een aantal setjes kleding reed ik naar Arnhem. Daar werd ik ontvangen door Katja Diroen en Sabrine Kasno. Onder het genot van een hapje en drankje, kletsten wij eerst wat waarna Sabrine begon met mijn haar en make-up.

Voor de shoot had ik met Katja al doorgesproken wat voor een soort foto’s ik graag wilde en hoe ik mijn haar en make-up wilde.

Sabrine heeft mijn haar in krullers gezet en begon met de make-up terwijl Katja de camera en set gereed maakte. Daarnaast ging ze kijken welke kleding ik eerst aan zou trekken. 

Zo! Haar en make-up was klaar en ik zag er super uit, tijd voor de eerste foto’s. Als je het op tv ziet denk je, ach dat doe ik wel even. Hahaha, gelukkig kreeg ik goede begeleiding van Katja.

Na de eerste set werd mijn haar en make-up aangepast naar het soort foto en werd daar ook de kleding op aangepast. Ook nu weer had Katja diverse poses in haar hoofd. Als tijdens het fotograferen mijn haar niet goed zat, dan was Sabrine er om dit gelijk weer goed te doen. Zo hoefde de shoot ook niet stil gelegd te worden.

Tussen de foto’s door liet Katja mij af en toe wat van de resultaten van de foto’s zien. Dat heb ik als zeer prettig ervaren, want als je een mooi resultaat ziet, groeit daarmee ook je zelfvertrouwen. De middag is echt voorbij gevlogen en ik heb echt een super tijd gehad!

Ik zou deze ervaring echt aan iedereen aanraden!”

Hieronder vind je een aantal van Miriam’s favorieten foto’s en uiteraard heb ik daar ook een mijn favorieten aan toegevoegd.

‘Far from what I once was
but not yet
what I am going to be’

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation