Over verlies, familie en loslaten.

Ik hoop dat mijn zus voelt dat ik er voor haar dochter ben en ik mijn zus altijd ‘levend’ zal houden voor mijn nichtje.

Nog maar 4 jaar geleden werd mijn zus niet meer wakker. Hoe moeilijk dit ook is, ik geloof dat ik mag vieren dat ik de leeftijd heb waar mijn zus het leven heeft verlaten en vieren dat ik ben waar ik nu ben.

Vrouw

Ik wilde altijd al moeder worden, zacht, met humor en warme energie, maar ook sterk en krachtig, zodat ik het verschil kan maken voor mijn kinderen en tegelijkertijd de wereld een klein beetje mooier. Aan de andere kant ben ik ook een vrouw met een sensuele kant, die haar lichaam deels accepteert en omarmt.

Loslaten

Wat ik graag voor mijzelf zou willen is een leven waar alles wat meer naar mij toekomt. Ik mag gaan loslaten, de ideeën over hoe ik moet zijn, wat ik moet doen en waar ik aan moet voldoen (van mijzelf).

Ook mijn kinderen mag ik steeds meer loslaten. Ik kan erop vertrouwen dat zij hun eigen pad volgen en het goed zal komen. Ik mag terugstappen van het regelen en zorgen en overgaan naar het vertrouwen dat alles goed komt.

Nieuwe Fase

Van het zorgen voor inkomen, gezin en familie komt nu de fase dat ik iets meer mag rusten, minder op de voorgrond, observerend, krachtig en met zelfvertrouwen. Nu ik deze fase in ga wilde ik mijzelf graag laten fotograferen. Daarbij nodigde ik ook mijn nichtje uit. Ik wilde haar graag verrassen voor haar 18e verjaardag, zij gaat immers ook een nieuwe fase in als jonge vrouw en in haar jonge leven heeft ze al een groot verlies moeten verwerken.

Samen met mijn nichtje heb ik een leuke dag gehad in de studio van Katja. Daar zijn prachtige portretten uit gekomen, portretten die we beide privé houden, maar ook portretten die we mooi kunnen gebruiken voor onze socials.

Bijzondere eigenschappen

Tijdens de fotoshoot zag ik de bijzondere eigenschappen die beide vrouwen bezitten. Om haar nichtje te steunen zette zij, sinds het overlijden, haar eigen belang opzij. Haar nichtje heeft de veerkracht van een trampoline en staat, ondanks haar enorme verlies, met een lach in het leven.

Ook dit is weer een fotoshoot waar ik met veel plezier op terug kijk en waar ik energie en inspiratie uit haal voor de volgende fotosessie.

Dank je wel dat je wederom moeite hebt genomen om mijn blog te lezen.

Lieve groetjes,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation