Mijn tatoeage

Noem het een midlifecrisis of gewoon een late jeugd, maar nog niet zo lang geleden -2022- borrelde het idee van een tatoeage bij mij op.

Na wat wikken en wegen – een jaar lang – besloot ik dan eindelijk contact te leggen met Natasja van La Tash Art voor het ontwerp. Aangezien ik heel goed wist wat ik wilde was het ontwerp voor Natasja makkelijk uit te werken.

Lekker cliché

Een beetje cliché misschien met een vlinder en bloemen – welke voor mij belangrijke betekenissen hebben – zijn we samen tot een mooi eindresultaat gekomen. Een beetje van mezelf met een snufje zout van Natasja. De bloemen staan voor mij voor een nieuw begin. De vlinder, Jespha vind dat ik als een rups in een vlinder veranderd ben, na alle persoonlijke ontwikkelingen die ik doorgemaakt heb. Het vrouwenlichaam staat uiteraard voor het accepteren van mijn eigen lichaam, na mijn verleden met eetstoornissen.

La Tash Art

Net zoals ik het belangrijk vind dat ik met mijn klanten een klik heb, wil ik dat ook graag hebben met de mensen die ik in mijn privé leven ontmoet. Met Natasja – La Tash Art – had ik die klik, dus voor mij was de keuze snel gemaakt. Buiten de klik had ik al verschillende werken van haar gezien waar ik verliefd op was geworden. En daarnaast wilde ik ook geen tatoeage middels een machine, maar handpoked en dat is hoe Natasja werkt.

Doet het pijn?

Natuurlijk had ik gerekend op pijn, verschillende mensen hadden me al verteld dat het niet pijnloos zou zijn. Ergens dacht ik zelf dat het wel mee zou vallen, ik bedoel, ik ben van 2 kinderen bevallen, hoe pijnlijk kan dan een tatoeage nog zijn?! De mate van pijn is onder andere afhankelijk van de plek waar je een tattoo zet en uiteraard je natuurlijke pijngrens. Ik moet zeggen, ik heb de juiste plek gekozen en een hoge pijngrens, ik vond het enorm meevallen. 

Hier blijft het niet bij

Het grappige is dat ik voorheen helemaal niet van de tatoeages was, maar nog voordat het stencil op mijn arm zat dacht ik al aan het uitbreiden van de tatoeage die nog gezet moest worden. Inmiddels heb alweer genoeg ideeën voor een nieuwe. Het is waar wat ze zeggen, als je er eenmaal aan begint, volgen er meerdere, je bent verkocht.

Spijt

Ik ben er blij mee en heb er geen moment spijt van. Elke ochtend als ik me op sta te maken zie ik hem in de spiegel en herinnerd het me aan mijn pad tot hier.

Leuk dat je weer de tijd genomen hebt om mijn blog te lezen. Tot de volgende!

Liefs Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation