Toon Hermans Huis

Exact een jaar geleden had ik mijn eerste ontmoeting met het Toon Hermans Huis Arnhem als fotograaf voor het vrijwilligers-event in Burgers Zoo.

Tijdens dat event werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet en zag ik hoeveel mensen zich inzetten voor het huis.

Huisfotograaf

Aangezien ik al langer met het idee liep om vrijwilligerswerk te doen, bood ik het bestuur aan om vrijwillig als huisfotograaf aan het werk te gaan voor het Toon Hermans Huis.

Dat was een welkome aanbieding aangezien ze op dat moment al bezig waren met het inrichten van een nieuwe website, want bij een nieuwe website horen ook nieuwe foto’s. Mijn eerste keer in het huis was zo’n 3 maanden later. Met een lijstje aan thema’s die gefotografeerd moesten worden, ging ik een aantal dagen aan de slag, telkens tijdens andere activiteiten.

Wat is het Toon Hermans Huis?

Wat is het Toon Hermans Huis eigenlijk? Het is een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, zelf of een naasten. Kanker laat zijn sporen achter, tijdens en na de diagnose / behandeling. Als patiënt of naasten vind je niet altijd de juiste mensen om over de ziekte, en alles wat daarbij komt kijken, te praten. 

Hier kun je binnen komen lopen om bijvoorbeeld lotgenoten te treffen, die ook ervaren waar je doorheen gaat. Een stukje herkenning kan soms heel fijn zijn! De  gastvrouwen / heren bieden een luisterend oor als je je ei kwijt wilt. Naast lotgenoten en luisterende oortjes, biedt het huis ook informatie en verschillende activiteiten en workshops die voor ontspanning of verlichting kunnen zorgen. Eens per maand gaan we zelfs met een groep gasten dineren.

Mijn waarom

Toen ik in het huis was, kwam ik in contact met gastvrouwen / heren en gasten en mocht ik ervaren wat men daar doet. Het was voor mij de reden om te beslissen dat ik naast huisfotograaf ook als gastvrouw aan het werk wilde gaan en daar heb ik tot op heden geen spijt van. Elke dienst die ik draai heb ik bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Het is enorm divers, de ene keer heb je zware emotionele gesprekken en de andere keer zit je met elkaar over koetjes en kalfjes te praten en grapjes te maken. Het gaat er echt niet altijd alleen maar over kanker.

Wervingsvideo

We zijn voor het huis altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Daarom is er de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een wervingsvideo en ik mocht daaraan meewerken. Dit keer mocht ik aan de andere kant van de camera staan, een videocamera. Ik vond het een beetje spannend, maar uiteindelijk is dat helemaal goed gekomen. Weet je wat het lastigste was, geen uhm of ja en nee te zeggen! Bekijk mijn interview en de video hier. De video is erg goed gelukt en zal zeker nieuwe vrijwilligers aantrekken. 

Mocht jij iets voelen voor een functie als vrijwilliger bij het Toon Hermans Huis, meld je dan aan via de website  (https://thharnhem.nl/vacature/helpende-handen/). Je bent natuurlijk ook van harte welkom als gast!

Zo kan ik mijn liefde voor fotografie mooi samenvoegen met alle andere kwaliteiten die ik in kan zetten in het Toon Hermans Huis.

Liefs,

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation