Trouwring

Een blog over iets heel anders dan fotografie of toch niet?

Nee toch niet, ook nu gaat het net als bij fotografie over symboliek, een aandenken en betekenis, maar dan in de vorm van een ring.

Dè perfecte ring

Zo’n 21 jaar geleden reden wij helemaal naar Dronten voor dè perfecte trouwringen. Voor mij waren er geen andere ringen dan degene die we uitgekozen hadden, deze ringen zouden symbool staan voor onze liefde.

Erg jammer!

Een aantal jaar geleden moest ik mijn trouwring definitief aan de kant leggen, want ik kreeg eczeem aan mijn ringvinger. De ring was te breed en massief en het bleef altijd vochtig tussen de ring en mijn huid. Inmiddels zat hij veilig opgeborgen in mijn juwelenkistje, erg jammer!

Clint

Vorig jaar kwam ik tijdens een netwerk-event Clint tegen. Zij is goudsmid en ontwerpt haar eigen prachtige juwelen, ze maakt ook sieraden van bestaande juwelen. Toen ze haar verhaal vertelde, moest ik direct aan mijn trouwring denken. Zou ik daar een nieuwe ring van kunnen laten maken, zodat ik hem toch weer om kan?

Verliefd

Ik heb er lang over nagedacht, want ik vond het toch ook wel een dingetje. De ring stond immers symbool voor onze liefde. Daarnaast had de juwelier destijds, in het handschrift van Jespha, zijn naam en onze trouwdatum in de ring gegraveerd. Hoe gehecht was ik daaraan?

Uiteindelijk ben ik samen met Jespha bij Clint in haar atelier aangeschoven en hebben we allerlei voorbeelden en opties bekeken. Mijn eerste idee viel af om verschillende redenen, maar al gauw kwam ik een ring tegen waar ik compleet verliefd op werd. We hebben het ontwerp aangepast, om hem helemaal eigen te maken. Vol vertrouwen maar ook met een heel klein beetje twijfel liet ik mijn ring achter. Clint ging er nu mee aan de slag.

Het proces

Terwijl ik wachtte kreeg ik telkens foto’s toegestuurd van de stand van zaken. Enorm leuk om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat en door welke fases het allemaal heen moet, voordat het zijn uiteindelijke resultaat bereikt. 

Toen Clint zover was, mocht ik langs komen om te passen en te kijken wat ik van het ontwerp tot zover vond. Dat kleine beetje twijfel dat ik had, toen ik mijn ring achterliet, was op slag verdwenen. Wat een gave ring was het aan het worden! Nu hoefde ik nog maar 3 weken te wachten voor hij echt klaar zou zijn. Dus planden we direct een datum waarop ik hem op zou halen.

Gisteren was het zover en mocht ik mijn oude, nieuwe trouwring op gaan halen. Ik ben er zo blij mee! Hij is stoer, elegant, anders, eigenwijs en uniek. 

Symbolisch

Daar waar de originele trouwring symbool stond voor de band tussen Jespha en mij, staat deze ring symbool voor de band tussen Jespha, mij en onze 2 kinderen. We zijn ooit met z’n tweeën begonnen, zijn nu met vier en elk bandje in deze ring staat voor één van ons. 

Er is nog een staafje goud over, dus ik ben al druk aan het bedenken wat Clint daarvan mag gaan maken. Misschien een paar leuke oorbellen, wie weet. Eén ding weet ik zeker, bij Clint kom ik nog eens terug!

Ben je benieuwd naar het werk van Clint bekijk dan haar insta (@atelier_clint) of haar website (www.atelierclint.com)

Geniet van de zomer en wie weet tot de volgende keer.

Lieve groet, 

Katja

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation