Waarom alleen vrouwen?

Een veelgestelde vraag die ik krijg is, waarom fotografeer je vrouwen?

In eerste instantie raakte ik geinspireerd door een fotograaf die prachtige portretten van vrouwen maakt.

Toen ik met veel vrouwen in gesprek ging, op het schoolplein, in de supermarkt, op verjaardagen, de werkvloer, het maakt niet uit, kwam ik tot de conclusie dat veel vrouwen zichzelf om wat voor een reden dan ook minderwaardig vinden.

Soms zet zij zichzelf onder aan het lijstje, eerst moet er voor de rest gezorgd worden en als er dan nog tijd, geld, energie, etc over is, dan pas zorgt ze voor zichzelf. Dit was bij mijzelf niet veel anders!

Dus dacht ik, dit moet anders. Dit moet veranderen, wij moeten anders naar onszelf gaan kijken. Beseffen dat wij meer waard zijn dan wij zelf in de gaten hebben. Dat we mooier en krachtiger zijn dan we ons voelen. Belangrijker nog, dat we het waard zijn om onze plek op te eisen en ons beseffen wat onze potentie is als moeder, partner, vriendin, werknemer, ondernemer, maar in eerste plaats als vrouw.

Mijn waarom veranderde in een missie waarbij ik geïnspireerd raak door de verhalen van de vrouwen die ik fotografeer. Het zijn hun verhalen, visies, kijk op de wereld en ervaringen die een portret karakter en kracht geeft.

Wil jij ook ervaren hoe het is om je plek op te eisen? Neem dan contact met mij op via mail of bel 06-54994117.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation