Zakelijk portret | Rebecca

Als zelfstandig ondernemer, maar ook als werknemer kun je tegenwoordig eigenlijk niet zonder een goed (zakelijk) portret voor de dag komen.

Op linkedIn of op je website is de foto het eerste dat je klant of je toekomstige werkgever ziet. Want ook je sollicitatiebrief dient tegenwoordig vergezeld te gaan met een portret. Als deze niet aanspreekt, ligt je brief al op de ‘nee’ stapel nog voor je hallo gezegd hebt.

Heel eerlijk gezegd, doe ik het zelf ook hoor! Als ik op zoek ben naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut, kijk ik naast de kwalificaties ook naar de foto. Is dat eerlijk? Nee, natuurlijk niet, maar zo werkt het wel. De buitenkant is het eerste wat je ziet, en als die je niet bevalt ga je er niet mee in zee. 

Rebecca begrijpt dat een goed portret ook voor haar van belang is, dus boekte ze een zakelijke portretsessie met mij, en regelde ik dat Sabrine haar visagie deed.

Je hebt de volgende uitspraak vast wel eens voorbij zien komen ‘A smile is the best make up any girl can wear’. En Rebecca is daarvan het perfecte voorbeeld. Niet dat Sabrine geen fantastische make-up had geleverd, maar Rebecca maakte met haar lach, de make-up af. Wat een leuke en vrolijke vrouw is Rebecca. In tegenstelling tot veel van de vrouwen die ik in mijn studio ontmoet, had zij een koffer vol met kleurrijke jurkjes, jasjes en pumps bij haar. 

Toen ze binnen kwam hebben we eerst even gezellig zitten kletsen, even bijkomen en een beetje de zenuwen afschudden. Daarna hebben we een selectie gemaakt van haar favoriete kledingstukken. Op basis daarvan heeft Sabrine vervolgens bepaald welke make-up ze bij Rebecca toe ging passen en toen dat klaar was gingen we los. Het was een heerlijke sessie met een super fotogenieke en leuke vrouw. En dat zie je terug in haar portretten.

Terug naar overzicht
Realisatie: Pixel Creation